Πέθανε η Σούλη Σαμπάχ

Η ηθοποιός και τραγουδίστρια Σούλη Σαμπάχ έφυγε από τη ζωή

Πέθανε η Σούλη Σαμπάχ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών, η γνωστή ηθοποιός και τραγουδίστρια Σούλη Σαμπάχ.

Η Αναστασία Χριστοδούλου (όπως ήταν το πραγματικό της όνομα) είχε γεννηθεί το 1932 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και μετά την επιλογή της να ασχοληθεί με τον χώρο του θεάματος, υιοθέτησε το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Σούλη Σαμπάχ (σ.σ. σημαίνει «φως της ανατολής, φως της αυγής» στα αραβικά). Ο πατέρας της καταγόταν από το Πολέμι της Πάφου και η μητέρα της από τη Χίο. Μετακόμισε στην Αθήνα τη δεκαετία του 1950 και άρχισε να τραγουδάει στο γνωστό κοσμικό κέντρο «Τζάκι».

Η πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν στην ταινία «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο» μαζί με τους Τζένη Καρέζη, Βασίλη Αυλωνίτη και Μίμη Φωτόπουλο ενώ συμμετείχε σε δεκάδες ακόμη ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου όπως οι «Η καφετζού», «Δελησταύρου και υιός», «Ζήτω η τρέλα», «Η βίλα των οργίων», «Θα σε κάνω βασίλισσα». «Ο παπατρέχας» κ.α. Είχε εμφανιστεί επίσης σε δημοφιλείς τηλεοπτικές παραγωγές αλλά και σε σημαντικές παραστάσεις και επιθεωρήσεις. Ήταν σύζυγος του, επίσης ηθοποιού, Δημήτρη Νικολαΐδη.

Τη θλιβερή είδηση επιβεβαίωσε από την πλευρά του και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, με ανάρτησή του στο facebook: «Ακόμα μία θλιβερή αποχώρηση.. Ακόμα μια σπουδαία κυρία του θεάτρου μας ταξίδεψε χτες βράδυ για το φως....Η Σούλη Σαμπάχ (κατά κόσμον Αναστασία Χριστοδούλου γεννημένη το 1932) η σπουδαία αρτίστα, που θριάμβευσε στην επιθεώρηση και στο τραγούδι (ποιος δεν θυμάται την τσιγγάνα να τραγουδά το θρυλικό «Γαρύφαλλο στ'αυτί» στην σπουδαία ταινία «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο»), που έζησε μια ζωή πλάι στον σύζυγο της, λαμπερό κωμικό Δημήτρη Νικολαΐδη, δεν είναι πια εδώ... Όσοι την γνωρίσαμε θα την θυμόμαστε για το μπρίο, το ταλέντο και την ευγένειά της. Την είχαμε τιμήσει στο ημερολόγιό του 2019 από το ΤΑΣΕΗ. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας...».