Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Ένα φεστιβάλ για γυναίκες, θηλυκότητες και non-binary άτομα

Από την 1η έως τις 3 Απριλίου 2023 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει το πρώτο φεστιβάλ WOW – Women of the World στην Ελλάδα.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Ένα φεστιβάλ για γυναίκες, θηλυκότητες και non-binary άτομα

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με το WOW Foundation, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, τη μεγαλύτερη διοργάνωση στον κόσμο αφιερωμένη σε γυναίκες, κορίτσια και non-binary άτομα. Το WOW Foundation ιδρύθηκε το 2010 από την Jude Kelly όταν πραγματοποιήθηκε το πρώτο WOW Festival στο Southbank Centre στο Λονδίνο. Μέχρι σήμερα, το WOW Foundation έχει διοργανώσει φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε περισσότερες από 30 πόλεις σε έξι ηπείρους, προσελκύοντας 5 εκατομμύρια ανθρώπους.

Το WOW Athens, το οποίο στην Ελλάδα παρουσιάζεται σε συνεργασία με το British Council και την υποστήριξη της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, περιλαμβάνει ομιλίες με καλεσμένες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συζητήσεις, εκθέσεις, εργαστήρια, mentoring sessions, εκπαιδευτικά προγράμματα, συναυλίες και πολλά άλλα, σε μία μεγάλη διοργάνωση με σκοπό να ενδυναμώσει τις γυναίκες και τις θηλυκότητες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια και τις ανισότητες που συναντούν καθημερινά και να γιορτάσει τις νίκες που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα καθώς και τα πρόσωπα και τις ιστορίες που εμπνέουν. Πολυσυλλεκτικό και διαθεματικό, το φεστιβάλ εστιάζει στην ελληνική πραγματικότητα σήμερα, αλλά, ταυτόχρονα, στρέφει το βλέμμα και στα κοινά ζητήματα και τις προκλήσεις που απασχολούν όλη την υφήλιο.

Με το WOW Festival Pass, μπορείτε να παρακολουθήσετε τρεις ημέρες με ομιλίες, πάνελ συζήτησης, speed-mentoring sessions, προβολές, συναυλίες και εργαστήρια.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα αναδειχθούν καίρια ζητήματα σε μία σειρά από πάνελ συζήτησης που θα φιλοξενήσουν διακεκριμένες ομιλήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μια μοναδική εμπειρία για τις συμμετέχουσες θα είναι και τα speed-mentoring sessions (συνεδρίες γρήγορης καθοδήγησης) στα οποία μπορούν να συναντηθούν γυναίκες και non-binary άτομα διαφορετικής κοινωνικής προέλευσης και ηλικίας, σε όλα τα στάδια της καριέρας τους, με στόχο να εμπνεύσουν και να υποστηρίξουν η μία την άλλη. Οι μέντορες προέρχονται από όλους τους επαγγελματικούς χώρους και είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την τεχνογνωσία τους για να βοηθήσουν άλλες γυναίκες να ξεπεράσουν τις προκλήσεις τους.

WOW Festival Pass 2023 - Επιλογή Τιμής (Choose-What-You-Pay)Με την Επιλογή Τιμής (Choose-What-You-Pay), αποφασίζετε εσείς την κατάλληλη τιμή του Festival Pass σας. Η προτεινόμενη τιμή είναι 30€, ενώ υπάρχει ένα εύρος επιλογών. Η ελάχιστη τιμή είναι 5€. Ανεξαρτήτως της επιλογής τιμής, το Festival Pass είναι ενιαίο και προσφέρει την ίδια πρόσβαση σε όλες/όλους τις/τους κατόχους.

Ηλεκτρονική προπώληση Festival Pass (Μέλη)
Ηλεκτρονική προπώληση Festival Pass (Κοινό)

Η προπώληση για τα Μέλη ανοίγει την Πέμπτη 16/02 στις 18.00 (ορισμένος αριθμός εισιτηρίων).
Η προπώληση για το κοινό ανοίγει την Παρασκευή 17/02 στις 18.00.

Ηλεκτρονική Προεγγραφή

Πληροφορίες κρατήσεων

1. Η αγορά του Festival Pass προσφέρει τη δυνατότητα πρόσβασης στις εκδηλώσεις του WOW Festival, με εξαίρεση τις παρακάτω, για τις οποίες απαιτείται η προαγορά ξεχωριστού εισιτηρίου (Πληροφορίες στην αντίστοιχη σελίδα της κάθε εκδήλωσης):

WOW Sounds: Nubya Garcia
Artist Talk: Guerrilla Girls
Lucy Kirkwood, Maryland
2. Για να εξασφαλίσετε την είσοδό σας σε εκδηλώσεις για τις οποίες απαιτείται η αγορά του Festival Pass, θα χρειαστεί, κατόπιν της αγοράς, να πραγματοποιήσετε ηλεκτρονική προεγγραφή σε κάθε επιμέρους εκδήλωση που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε. Η φόρμα για την ηλεκτρονική προεγγραφή θα σταλεί στο email που δηλώσατε κατά την αγορά του Festival Pass.

3. Η προαγορά του Festival Pass είναι απαραίτητη. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς του Festival Pass στον χώρο της εκδήλωσης.

4. Η αγορά Festival Pass δεν είναι απαραίτητη για παιδιά έως και 4 ετών. Τυχόν ηλικιακά όρια που αφορούν στο περιεχόμενο κάθε εκδήλωσης, αναγράφονται στη σελίδα της εκάστοτε εκδήλωσης.