Ο σκοπός των άσκοπων μετακινήσεων

Πόσο άσκοπες ήταν και είναι οι μετακινήσεις μας;

Ο σκοπός των άσκοπων μετακινήσεων

Ο άνθρωπος που, ως γνωστόν, «αγιοποιεί» το σκοπό στη ζωή, παράλληλα «δαιμονοποιεί» άλλα πράγματα που δεν έχουν, κατά τη γνώμη του, σκοπό.

Ένα από αυτά είναι οι «άσκοπες μετακινήσεις». Καταλαβαίνω πως είναι «για το καλό μας» να μην κάνουμε «άσκοπες» μετακινήσεις όταν ψιχαλίζει, σε αντίθεση με τις σκόπιμες μετακινήσεις που είναι «αδιάβροχες» «κι έχουν σοβαρό σκοπό».

Η θύελλα Covid-19-μένουμε στο σπίτι, η καταιγίδα «Εύα», η τρικυμία «Άριελ» και οι «άτακτες» τεκτονικές πλάκες, είναι οι πιο πρόσφατες επιθέσεις κατά των διαβολικών άσκοπων μετακινήσεων.

«Να έχεις σκοπό στη ζωή σου», μαθαίνουμε από παιδιά. «Να μην κάνεις άσκοπες μετακινήσεις», όμως, δεν τη θυμάμαι αυτή τη νουθεσία. Προσωπικά, οι καλύτερες μετακινήσεις μου στην πόλη ήταν πάντα οι άσκοπες. Ακριβώς όπως και στα ταξίδια με τις εκατοντάδες, πολύτιμες άσκοπες μετακινήσεις σε άγνωστες πόλεις. Τελικά, ήταν πολλές και πολύτιμες και άσκοπες δεν ήταν ποτέ.

Συνεπώς, παρότι προφανώς αστειεύομαι για τις ημέρες της έντονης θεομηνίας, διαμαρτύρομαι εντόνως για τη συνολική εντύπωση πως οι άσκοπες μετακινήσεις πρέπει να αποφεύγονται. Τουναντίον, τις συνιστώ. Ο σκοπός των άσκοπων μετακινήσεων είναι ο πιο μελωδικός.