Βαγγέλης Κουμιωτάκης: Τραγούδησε εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό και το video του έγινε viral!

«Μας έβγαλαν στη μία το βράδυ από την Αττική Οδό και άρχισε νέος "Γολγοθάς" στην Κηφισίας. Παράτησα το αμάξι στην Κηφισίας στις 4:00 το πρωί. Κωμικοτραγική ανικανότητα. Δεκαέξι ώρες συνολικά ήμασταν εγκλωβισμένοι».

Βαγγέλης Κουμιωτάκης: Τραγούδησε εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό και το video του έγινε viral!

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Υπάρχει ένα βίντεο στα σόσιαλ μίντια ενός Έλληνα ΜΗ διάσημου που μέσα σε λίγες μέρες έχει κάνει (ως τη στιγμή που γράφω) 618.000 προβολές! Τεράστιος αριθμός, έχει γίνει viral. Είναι εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό με το χιόνι να πέφτει πυκνό, τα πάντα έχουν ασπρίσει, αλλά αυτός τραγουδάει εκπληκτικά ένα τραγούδι του Ρέμου. Το είχα βάλει στον τοίχο μου στο facebook. Ένας οπαδός του Ολυμπιακού, ο Νίκος Κατσούρης (νομικός), μου είπε κατ' ιδίαν «τον έχω δει σε εκδρομές που έχουμε κάνει οι οπαδοί του Ολυμπιακού, για ψάξε το».

Το έψαξα λοιπόν και είναι πράγματι Ολυμπιακός, έχουμε κοινούς γνωστούς, ωραίος φίλαθλος, με εκδρομές, και κατά του χουλιγκανισμού. Βαγγέλης Κουμιωτάκης είναι το όνομά του. Μου είπε τρομερά πράγματα για το τι πέρασαν αυτός και η γυναίκα του σε ξεχωριστά (!) αμάξια στην Αττική Οδό, πόσες ώρες έμειναν εγκλωβισμένοι, τι «Οδύσσεια» πέρασε περπατώντας για να βρει νερό, τι αλληλεγγύη υπήρξε μεταξύ των εγκλωβισμένων, τι τραγικά λάθη έγιναν, τους απεγκλώβισαν μετά τα μεσάνυχτα από την Αττική Οδό και εγκλωβίστηκαν ξανά στην Κηφισίας!

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 5/2/2022

Πώς θα δουν το βίντεο όσοι δεν το έχουν δει και μας διαβάζουν τώρα;

Από τη σελίδα μου στο TikTok στο όνομα vagkoumiotakis ή στη σελίδα μου στο facebook στο όνομα Evagelos Koumiotakis. Επίσης, πέρα από τις χιλιάδες κόσμου που το κοινοποίησε, υπάρχει και στο GreekRadio Streaming που το κοινοποίησε.

Φανταζόσουν ότι θα έκανε 610.000 προβολές μέχρι τώρα που μιλάμε;

Όχι, δεν το περίμενα.

Πώς το εξηγείς;

Ήταν οι συνθήκες τραγικές, βγήκε πολύ αυθόρμητα, έδωσε στον κόσμο μία άλλη νότα, όχι μιζέριας, αλλά αισιοδοξίας. Πρέπει να σου πω ότι εγκλωβιστήκαμε στην Αττική Οδό και εγώ και η γυναίκα μου με διαφορετικά αμάξια!

Πώς έγινε;

Προπορευόταν εκείνη, ήταν 1,5 χιλιόμετρο μπροστά με πολλή κίνηση. Είχα προνοήσει να βγω λίγο νωρίτερα στην Κηφισίας να βρω νερό και φαγώσιμα από ένα περίπτερο, ώστε να έχουμε εφόδια για να περάσουμε πολλές ώρες. Προσπαθούσα να έχω αισιοδοξία, σκεφτόμουν τους ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί στη φωτιά στο Μάτι και κάηκαν, έλεγα «χιόνι είναι, δεν είναι φωτιά».

Σε ποιου αμάξι περάσατε τον εγκλωβισμό; Στο δικό σου ή στο δικό της;

Και στα δύο.

Γιατί;

Διότι διαχειριζόμασταν τα καύσιμα. Είχα αποφασίσει ότι θα περνούσαμε το βράδυ στην Αττική Οδό. Δεν υπήρχε καμία βοήθεια, καμία ενημέρωση, δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για εμάς, παρά μόνο υπήρξε αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων που ήμασταν στα αυτοκίνητα.

Δηλαδή τι κάνατε;

Ένας είχε νερό αλλά δεν είχε μπισκότα για παράδειγμα, άλλος είχε μπισκότα αλλά δεν είχε νερό, ανταλλάζαμε. Άλλος δεν είχε καύσιμα και έμπαινε στο αμάξι άλλου για να ζεσταθεί.

Πόσες ώρες περάσατε εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό;

Από τις 12.00 το μεσημέρι ως τη 1.00 το βράδυ. Δεν είχαμε καμία ενημέρωση ούτε από την Πολιτική Προστασία ούτε από τις υπηρεσίες του κράτους -ήταν μόνο η Αστυνομία που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Τεράστια ευθύνη έχει το κράτος. Όχι μόνο η Αττική Οδός. Η Αττική Οδός δεν είναι κράτος, οι αρχές του κράτους ήταν απούσες. Και ο εγκλωβισμός μας δεν τελείωσε στη 1.00 το βράδυ.

Δηλαδή;

Όταν με έβγαλαν, εγκλωβίστηκα μετά στην Κηφισίας. Και άφησα εκεί το αμάξι για μέρες. Φίλος μου που τον έβγαλαν από την Αττική Οδό εγκλωβίστηκε μετά στη Μεσογείων. Μιλάμε για καταστάσεις Σεφερλή... Δεν υπήρχαν μηχανήματα να καθαρίζουν τους γύρω κεντρικούς δρόμους, έβγαζαν κόσμο από την Αττική Οδό και εγκλωβίζονταν αλλού.

Πού πηγαίνατε το πρωί της Δευτέρας;

Στο σπίτι μας στο Πόρτο Ράφτη. Από τις δουλειές μας.

Αλυσίδες δεν είχατε;

Εγώ είχα τζιπ με χειμωνιάτικα λάστιχα. Κατηγορούν τους οδηγούς ότι μπλόκαραν τον δρόμο επειδή δεν είχαν αλυσίδες, αλλά όταν μπλοκαρίστηκε η Αττική Οδός το οδόστρωμα ήταν καθαρό. Έχω φωτογραφίες με καθαρό τον δρόμο. Άφηναν τον κόσμο στα διόδια να μπαίνει μέσα. Οι πινακίδες στην Αττική Οδό έγραφαν μόνο «καθυστερήσεις λόγω άλατος». Αμφιβάλλω και αν δίπλωσαν πράγματι νταλίκες. Έχω φίλο που μπλοκαρίστηκε στην κίνηση από τις 11.00 το πρωί με κατεύθυνση προς Ελευσίνα. Όταν είσαι μπλοκαρισμένος από την κίνηση σε καθαρό οδόστρωμα και πέφτει πυκνό χιόνι, λογικό είναι να φτάσει το ύψος του χιονιού μετά μισό μέτρο. Πώς να προβλέψουν οι οδηγοί αλυσίδες, όταν το ίδιο το κράτος δεν πρόβλεψε και όταν η ίδια η Αττική Οδός δεν πρόβλεψε και άφηνε τον κόσμο να μπαίνει από τα διόδια και να εγκλωβίζεται. Και σου ξαναλέω. Μας έβγαλαν στη 1.00 το βράδυ από την Αττική Οδό και άρχισε νέος «Γολγοθάς» στην Κηφισίας. Παράτησα το αμάξι στην Κηφισίας στις 4.00 το βράδυ. Σεφερλής η κατάσταση. Κωμικοτραγική ανικανότητα. Δεκαέξι ώρες συνολικά ήμασταν εγκλωβισμένοι.

Γιατί διάλεξες αυτό το τραγούδι εκείνες τις στιγμές;

Ένιωσα ευτυχής που βρήκα τη γυναίκα μου. Ένιωσα ευτυχής που ήμασταν υγιείς. Και μου αρέσει πολύ ο Αντώνης Ρέμος. Το συγκεκριμένο τραγούδι το αγαπώ πολύ.

Πες τον τίτλο.

Η νύχτα δύο κομμάτια. Έσπασε η νύχτα.

Πολλοί που το είδαν νόμιζαν ότι είσαι καψούρης προδομένος.

Όχι. Είμαι συνεχώς ερωτευμένος με την γυναίκα μου. Και μου αρέσει ο νταλκάς, να νιώθεις αισθήματα για τον άλλον.

Πόσα χρόνια είστε μαζί;

5 χρόνια.

Πώς τη λένε τη γυναίκα σου;

Κική Ρήγα.

Πόσων ετών είσαι;

47.

Νόμιζαν πολλοί ότι είσαι τραγουδιστής και έγραφαν στα σχόλια «υπέροχος, σε ποιο μαγαζί τραγουδάει ο άνθρωπος να πάμε να τον δούμε;».

Δεν είμαι τραγουδιστής. Αλλά μου αρέσει το τραγούδι. Μου αρέσει να τραγουδάω με παρέες, μου αρέσει η Τέχνη, τον τελευταίο καιρό είμαι ερασιτέχνης ηθοποιός σε μια θεατρική ομάδα στο Θέατρο «Περίακτοι» στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας. Κανονικοί ηθοποιοί στην ομάδα αυτή. Ξεκινάμε πρόβες για καλοκαιρινές παραστάσεις με τον υπέροχο Σπύρο Κολιαβασίλη, ο οποίος εκτός από σκηνοθέτης, είναι και καταπληκτικός δάσκαλος, υπέροχος άνθρωπος, μας διδάσκει σημαντικά πράγματα.

Αρρωστήσατε;

Εγώ είχα λίγο βήχα και συνάχι, περπάτησα 45 λεπτά μέσα σε πυκνό χιόνι με αθλητικά παπούτσια και είχαν γίνει μούσκεμα τα πόδια μου μέχρι τα γόνατα. Έψαχνα τη γυναίκα μου με το gps, μου είχε δώσει στίγμα, αλλά το gps είχε μια απόκλιση 150 μέτρα και προσπαθούσα να τη βρω γιατί ήταν τα αυτοκίνητα σκεπασμένα από χιόνι.


Θα πάρετε πάντως από 2.000 ευρώ ο καθένας.

Θα μπορούσα να δεχτώ να μην πάρουμε και τίποτα. Όμως θα κινηθούμε νομικά κατά της Αττικής Οδού και κατά της Περιφέρειας και όπου φτάσω. Γιατί δεν ήρθε κανείς να μας πει κάτι, να μας ενημερώσει. Οι πρώτοι που εμφανίστηκαν ήταν μετά τα μεσάνυχτα κάτι κοπέλες και νέα παιδιά από το Χαμόγελο του Παιδιού! Γελάς ε; Σου είπα, Σεφερλής ήταν η κατάσταση. Άλλη μια κρίση που η διαχείριση της κυβέρνησης ήταν για γέλια. Αποδείχτηκε πάλι ότι δεν υπάρχει κρατικός μηχανισμός. Βρέχει πολύ, πνιγόμαστε. Παίρνει φωτιά, καιγόμαστε. Ρίχνει χιόνι, παραλύει η πρωτεύουσα - και μιλάμε για πρωτεύουσα στην οποία είναι όλες οι κρατικές υποδομές, δεν μιλάμε για κάνα απομακρυσμένο χωριό... Δεν θέλω να σκέφτομαι τι διαχείριση θα κάνει αυτό το κράτος άμα έχουμε εμπλοκή με τη γείτονα χώρα... Πώς θα αντεπεξέλθει αυτό το κράτος... Δεν υπήρξαν κανένα σχέδιο και κανένας συντονισμός.

Η μπαταρία στο κινητό δεν φοβόσουν μη σου τελειώσει; Πού βρήκες το κουράγιο να φτιάχνεις βίντεο;

Ένας λόγος που πήγα βεβιασμένα στην Κηφισίας ήταν κι αυτός. Για να φέρω νερό, φαγώσιμα και να βρω κάνα μαγαζί να φορτίσω το κινητό, να βρω καλώδιο. Δόξα τω Θεώ, βρήκα ένα περίπτερο που ο περιπτεράς βοηθούσε κόσμο. Φόρτισα λίγο το κινητό, αγόρασα και καλώδιο, με βοήθησε το παλικάρι, να 'ναι καλά, δεν θυμάμαι το όνομά του.

Πες μου πόσο καύσιμο έφαγε η μηχανή αναμμένη για πολλές ώρες με το αμάξι ακίνητο; Για να ενημερωθούμε σε περίπτωση που μας τύχει.

Ήμασταν τυχεροί γιατί της γυναίκας μου το αμάξι ήταν φουλαρισμένο. Το δικό μου ήταν στο μισό.

Έφαγε τα μισά σας καύσιμα;

Ναι, βέβαια.

Μου είπαν κοινοί φίλοι Ολυμπιακοί ότι σε έχουν δει σε εκδρομές της ομάδας.

Πολλές εκδρομές. Πορτογαλία, Ισπανία, Γερμανία.

Έρχεται και η γυναίκα μαζί;

Η γυναίκα δεν έρχεται, τον πεθερό μου θέλω να πάρω μόλις τελειώσει ο κορονοϊός, είναι άρρωστος Ολυμπιακός, Καμινιώτης. Πήγαινε παλιά πολλά ταξίδια.

Μπασκετικός ή ποδοσφαιρικός πιο πολύ είσαι;

Και τα δύο. Μας έχουν δώσει χαρές και τα δύο. Πάντα Ολυμπιακός, ακόμα και στο πινγκ πονγκ.

Πες μου για την δολοφονία του οπαδού του Άρη.

Ανατριχιάζω, δεν είναι αποδεκτή αυτή η απάνθρωπη βία που γίνεται κάτω από την οπαδική ομπρέλα. Δεν έχει κανένα νόημα. Να μαχαιρώσεις γιατί; Για την ομάδα; Εντάξει να κάνεις χαβαλέ, να την πεις στον άλλον, αλλά όχι να καταστρέψεις μια ζωή και μία οικογένεια - και μαζί τον εαυτό σου και τη δική σου οικογένεια. Για τι πράγμα, για μια ανώνυμη εταιρεία; Ναι να χαρείς, ναι να στεναχωρηθείς, ναι να κάνεις χαβαλέ, άντε και να ανταλλάξεις λόγια. Ανατριχιάζω, δεν έχει καμία αξία η ανθρώπινη ζωή; Βάζεις την ομάδα πάνω από την ανθρώπινη ζωή; Δεν ξέρω πώς μπορεί να λυθεί αυτό. Δεν ξέρω πραγματικά.

Τι δουλειά κάνεις;

Είμαι μηχανολόγος μηχανικός, έχω δική μου εταιρεία με δραστηριότητα στην επεξεργασία μετάλλων και στις μεταλλικές κατασκευές. Έχω τη βάση μου στον Ασπρόπυργο.

Η γυναίκα σου;

Έχει κι εκείνη δική της εταιρεία, ασχολείται με χονδρικό και λιανικό εμπόριο επίπλου.

Πώς θες να κλείσουμε;

Γράψε για τον πατέρα της Κικής, τον πεθερό μου, τον κ. Δημήτρη, γιατί παίρνει «ΦΩΣ» 40 χρόνια και θα το δει…