Τι επιπτώσεις θα έχει στα κινητά Huawei, το μπλοκάρισμα της Android από τη Google

Oι απειλές του Τραμπ για την Huawei, έφεραν πανικό στους κατόχους κινητών τηλεφώνων της εταιρείας και καλό είναι να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα.

Τι επιπτώσεις θα έχει στα κινητά Huawei, το μπλοκάρισμα της Android από τη Google

Η Google αποφάσισε να αποκλείσει τη Huawei από τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android, ενώ παράλληλα τα νέα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα της κινεζικής εταιρείας θα χάσουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε δημοφιλείς εφαρμογές της Google όπως το Google Play, το Gmail, το Chrome, το YouTube και το Google Maps.

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνέδεσε για πρώτη φορά τη Huawei με τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα.

Όσον αφορά τους πελάτες της Huawei δεν θα δουν δραματικές αλλαγές αμέσως. Μετά την αρχική αντίδραση της Google και άλλων τεχνολογικών εταιρειών να αποσύρουν τις μετοχές τους από την Huawei, ο Λευκός Οίκος έχει καθυστερήσει προσωρινά το μποϊκοτάζ, δίνοντας στην εταιρεία 90 ημέρες για να μπορέσει να διατηρήσει το δίκτυό της και να υποστηρίξει υπάρχοντες πελάτες. Η εταιρεία Huawei από την μεριά της επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να παρέχει αναβαθμίσεις των εφαρμογών, ότι οι πελάτες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν διορθώσεις ασφαλείας στα OS, και να έχουν πρόσβαση στις παροχές της Google Play- προς το παρόν.

Η Google σταματά να συνεργάζεται με την Huawei - Τι σημαίνει αυτό για τα smartphones της εταιρείας

Η Android Q πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Αύγουστο. Το βασικό λειτουργικό σύστημα θα είναι ανοικτού κώδικα, οπότε θα συνεχίσει να λειτουργεί, αλλά ορισμένες λειτουργίες και ορισμένες εφαρμογές όπως οι Χάρτες της Google, το Gmail και το YouTube ενδέχεται να μην είναι πλέον διαθέσιμες.

Η Samsung είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο με πάνω από 22% του μεριδίου αγοράς, αλλά η Huawei αυξάνεται σταθερά τους τελευταίους 18 μήνες, ξεπερνώντας ακόμη και την Apple και τα iPhones της.