H Google ψαρεύει από το gmail τις αγορές των χρηστών...

Δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι η Google χρησιμοποιεί το Gmail για να μαθαίνει τις αγορές των χρηστών...

H Google ψαρεύει από το gmail τις αγορές των χρηστών...

Η επιχείρηση της Google βασίζεται στη συλλογή πληροφοριών από τους χρήστες και τους πελάτες της, οπότε η εταιρεία εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.

Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να εκπλήσσει κανένα το γεγονός ότι η Google χρησιμοποιεί το Gmail για να διατηρεί ένα αρχείο των προϊόντων που έχετε αγοράσει - τόσο οn line όσο και off line.

Μια ελάχιστα γνωστή σελίδα (δεν είναι ακριβώς μυστική, αλλά ούτε και είναι προφανής) του λογαριασμού σας στη Google αποκαλύπτει τις αγορές χρόνων. Η Google επιμένει ότι τα δεδομένα στη σελίδα «Αγορές» μπορούν να τις βλέπουν μόνο ιδιώτες και ότι δεν χρησιμοποιούνται για διαφημιστικούς σκοπούς, αλλά η απρόσκοπτη, αδιαφανής φύση της παρακολούθησης - σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα δεδομένα είναι δύσκολο να διαγραφούν - κάνει τους χρήστες του Gmail να ανησυχούν...

Η ύπαρξη της σελίδας Αγορές επισημάνθηκε από το CNBC, το οποίο αναφέρει ότι η Google όχι μόνο διατηρεί αρχείο ηλεκτρονικών αγορών, αλλά χρησιμοποιεί επίσης ψηφιακές αποδείξεις για την καταγραφή μερικών εκτός σύνδεσης αγορών. Μπορείτε να ελέγξετε ακριβώς τι έχει καταγράψει η Google σχετικά με τις αγορές σας, μεταβαίνοντας στη σελίδα Αγορές του λογαριασμού σας. Θα βρείτε πιθανώς ένα ιστορικό αγορών σας που εκτείνεται πίσω από πολλά χρόνια.

Η Google εξέδωσε μια δήλωση λέγοντας:

Για να μπορείτε εύκολα να προβάλλετε και να παρακολουθείτε τις αγορές, τις κρατήσεις και τις συνδρομές σας σε ένα μέρος, δημιουργήσαμε έναν ιδιωτικό προορισμό που μπορεί να βλέπετε μόνο εσείς. Μπορείτε να διαγράψετε αυτές τις πληροφορίες ανά πάσα στιγμή. Δεν χρησιμοποιούμε καμία πληροφορία από τα μηνύματά σας Gmail για να προβάλλουμε διαφημίσεις και αυτό περιλαμβάνει τις αποδείξεις και τις επιβεβαιώσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εμφανίζονται στη σελίδα Αγορά.

Η εταιρεία έχει δίκιο λέγοντας ότι αυτές οι πληροφορίες μπορούν να διαγραφούν, αλλά αυτό προϋποθέτει ότι ήξερες ότι υπήρχαν σε αυτή τη θέση. Η διαγραφή είναι επίσης επίπονη. Δεν υπάρχει επιλογή μαζικής διαγραφής όλων, και αντ' αυτού θα πρέπει να διαγράψετε ένα ένα στοιχείο. Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να διαγράψετε το email με το οποίο συγκέντρωσε η Google τις πληροφορίες.

Δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσουμε τη συλλογή πληροφοριών αγορών με αυτόν τον τρόπο και η Google δεν έχει αποκαλύψει πόσο καιρό συλλέγει τα δεδομένα με αυτόν τον τρόπο.

Πηγή: Betanews