Εθνική πόλο: Με οδηγό τον Ολυμπιακό, τον χαμένο τελικό του 2016 και το Ευρωπαϊκό στη Γένοβα

Η εθνική ομάδα έφτασε αήττητη στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά η Σερβία, που είχε δύο χαμένα ματς στη φάση των ομίλων από Ισπανία και Κροατία, ήταν εκείνη που χαμογέλασε και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Το παράδειγμα του Ολυμπιακού, ο τελικός με τη Γιουγκ το 2016 και η «κούπα» μέσα στη Γένοβα, δύο χρόνια μετά κόντρα στην Προ Ρέκο. 

Εθνική πόλο: Με οδηγό τον Ολυμπιακό, τον χαμένο τελικό του 2016 και το Ευρωπαϊκό στη Γένοβα

Χάθηκε η «μάχη», αλλά σε καμία περίπτωση ο... πόλεμος για τους πολίστες του Θοδωρή Βλάχου.

Η «γαλανόλευκη» καλείται να χτίσει πάνω σε αυτό το ασημένιο μετάλλιο και όχι να γκρεμίσει. Να παραδειγματιστεί από τον Ολυμπιακό του 2016. Ναι, τον Ολυμπιακό του Θοδωρή Βλάχου, που είχε φτάσει αήττητος (!) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στη Βουδαπέστη, είχε αποκλείσει τους Ούγγρους (Ζόλνοκ) στον ημιτελικό του φάιναλ 6 (όπως λεγόταν τότε η τελική φάση) μέσα στη Βουδαπέστη με το γκολ του Άγγελου Βλαχόπουλου σε νεκρό χρόνο, μετά την ασίστ του Γιώργου Ντόσκα, αλλά είχε ηττηθεί από τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ.

Θυμάστε τότε τι έλεγαν οι «ειδικοί»; «Χάθηκε η ευκαιρία για το δεύτερο ευρωπαϊκό. Η Προ Ρέκο δεν ήταν στον τελικό. Πότε θα γίνει ξανά αυτό;». Κι όμως, ξανάγινε με τον πιο πειστικό τρόπο. Έναν χρόνο μετά ο Ολυμπιακός ήταν ξανά στο φάιναλ 6, δεν έφτασε στον τελικό, αλλά δύο χρόνια μετά (2018) ήρθε η στιγμή του.

Τελικό με την Προ Ρέκο μέσα στην έδρα της, τη Γένοβα, και οι «ερυθρόλευκοι» του Θοδωρή Βλάχου πρωταθλητές Ευρώπης! Κόντρα στην πανίσχυρη ιταλική ομάδα που δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον Ολυμπιακό, που ήταν πιο έτοιμος, πιο έμπειρος και φυσικά... μαθημένος από τον χαμένο τελικό του 2016 κόντρα στη Γιουγκ.

Ο αθλητισμός δεν σταματάει σε έναν αγώνα, ακόμη κι αν αυτός είναι ένας χαμένος τελικός σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η εθνική ομάδακαλείται να χτίσει πάνω στην άκρως πετυχημένη πορεία στο Τόκιο, να διατηρηθεί στην ελίτ και γιατί όχι στο Παρίσι να έρθει και το χρυσό μετάλλιο. Στο Τόκιο... έσπασε η κατάρα του μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, γιατί λοιπόν σε μία από τις επόμενες διοργανώσεις να μην έρθει και το χρυσό;

Σε ένα Παγκόσμιο ή σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η «γαλανόλευκη» έχει λαμπρό μέλλον, έξοχους παίκτες σε νεαρή ηλικία, αλλά το θέμα είναι να διατηρηθεί ψηλά. Θυμίζουμε πως το 2004 στην Αθήνα η εθνική ομάδα των γυναικών ήταν ασημένια, το 2008 πήγε Πεκίνο, αλλά δεν είχε καλές εμφανίσεις, και έκτοτε δεν έχει συμμετάσχει ξανά σε Ολυμπιακούς Αγώνες…