Ελλάδα - Σερβία 10-13: Ασημένιο μετάλλιο, χρυσή καρδιά (highlights)

Η Ελλάδα πάλεψε σαν θηρίο απέναντι στη φοβερή και τρομερή Σερβία αλλά λύγισε στο τέλος και ηττήθηκε (13-10) στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Χρυσό για την υπέροχη Σερβία του Φίλιπ Φιλίποβιτς του Ολυμπιακού, που υποχρέωσε την Εθνική μας ομάδα στην πρώτη της ήττα στο Τόκιο, στο φινάλε των Αγώνων.  

Ελλάδα - Σερβία 10-13: Ασημένιο μετάλλιο, χρυσή καρδιά (highlights)

Η Εθνική ομάδα έβγαλε καρδιά απέναντι στην υπέροχη Σερβία, επέστρεψε μετά το κάκιστο πρώτο οκτάλεπτο αλλά στο φινάλε οι παίκτες του Ντέγιαν Σάβιτς είχαν καλύτερες επιλογές στον παίκτη παραπάνω, σε αντίθεση με τους διεθνείς μας και έτσι χάθηκε το χρυσό μετάλλιο. Η κάτοχος του τίτλου, διατήρησε τα σκήπτρα, πήρε ξανά το χρυσό με τον Φίλιπ Φιλίποβιτς και την...παρέα του να αποχαιρετούν την Εθνική τους ομάδα με ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο.

Η Ελλάδα στο πρώτο οκτάλεπτο δέχθηκε όσα γκολ είχε δεχθεί σε όλο το ματς από τους Ούγγρους στον ημιτελικό! Παρ' όλα αυτά, απέναντι σε αυτή τη Σερβία, όχι μόνο δεν τα παράτησαν, επέστρεψαν αλλά την κρίσιμη στιγμή στο φινάλε ο παίκτης παραπάνω και ο παίκτης λιγότερο μας...πλήγωσαν. Τα αστέρια της Σερβίας πήραν σωστές αποφάσεις, χάθηκαν οι δικοί μας παραπάνω και έτσι το 10-10 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, έγινε 13-10.

Με γκολ στον παραπάνω ξεκίνησαν και οι δυο ομάδες. Ο Σκουμπάκης άνοιξε το σκορ και ο Πιγιέτλοβιτς απάντησε άμεσα (1-1), ενώ η Σερβία πέρασε και μπροστά με το γκολ του Φιλίποβιτς από την περιφέρεια ενώ στη συνέχεια ο Κολόμβος ισοφάρισε σε 2-2 και πάλι στον παραπάνω. Ένα γκολ που ήρθε αφού οι διαιτητές είδαν το βίντεο και ακύρωσαν το τέρμα που πέτυχε στη συνέχεια ο Ράσοβιτς, ωστόσο οι Σέρβοι ήταν εξαιρετικοί στον παραπάνω, η άμυνά μας δεν ήταν καλή και ο Φιλίποβιτς με πέναλτι έκανε το 4-2 ενώ η «γαλανόλευκη» που ήταν αγχωμένη στην επίθεση, δέχθηκε και πέμπτο γκολ από τον Ντούσκο Πιγιέτλοβιτς από φουνταριστό (2-5). Ύστερα από δύο σερί χαμένους παραπάνω, ο Βλαχόπουλος μείωσε σε 5-3, με τον Ντέντοβιτς να έχει ήδη δύο ποινές! Το κακό είναι η άμυνά μας ήταν κάκιστη και ο Γιάκτιτς πέτυχε το 6-3! Έτσι η Εθνική στην πρώτη περίοδο δέχθηκε όσα γκολ είχε δεχθεί σε όλο το ματς από την Ουγγαρία!

Με γκολ στον παραπάνω (Φουντούλη) ξεκίνησε η Εθνική αλλά ο Μάντιτς με ένα φοβερό αριστερό από την περιφέρεια πήγε το ματς ξανά στα τρία γκολ (4-7). Ο Βλαχόπουλος με υπέροχο τέρμα από δύσκολη θέση κράτησε ζωντανή τη «γαλανόλευκη» (5-7) ενώ ο Γκιουβέτσης με γκολ στον παραπάνω όπου η Εθνική ήταν εξαιρετική (5/8), η Ελλάδα μείωσε και στο γκολ και ο Παπαναστασίου από την περιφέρεια έκανε το 7-7, σε ένα διάστημα όπου ο Ζερδεβάς ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του όπως και η Ελληνική άμυνα. Στην επίθεση είχαμε σωστές επιλογές, ο Μπράνισλαβ Μίτροβιτς δεν είχε καλές αντιδράσεις και σε διάστημα τεσσάρων λεπτών η Ελλάδα πέτυχε τέσσερα γκολ ενώ οι Σέρβοι είχαν δύο χαμένους παραπάνω αλλά στο τέλος του ημιχρόνου ο Άντρια Πρλαΐνοβιτς, με γκολ στον παραπάνω χωρίς να αλλάξει πάσα, πήρε την πρωτοβουλία και έγραψε το 8-7 για τους Σέρβους. 5/9 στον παραπάνω η Εθνική, 3/5 η Σερβία αλλά η «γαλανόλευκη» μέσα από την άμυνά της επέστρεψε στον τελικό ενώ ο σκόρερ του 8-7 είχε ήδη δύο ποινές για τους Σέρβους.

Στον παραπάνω και πάλι ο Μάντιτς πήγε τη διαφορά στα δύο γκολ (9-7) αλλά ο Κώστας Μουρίκης, με υπέροχο τέρμα από τη θέση του φουνταριστού έκανε το 9-8, με τον Φουντούλη βέβαια τον αρχηγό να φορτώνεται με δύο ποινές. Ο Χιώτης μετά την αποβολή που πήρε η Εθνική, πέρασε ξανά στο ματς, ο Βλάχος κάλεσε τάιμ άουτ και ο άσος του Ολυμπιακού έκανε το 9-9 (3.32 για το τέλος της τρίτης περιόδου) και η Εθνική στη συνέχεια είχε χαμένους παραπάνω για να περάσει και μπροστά στο σκορ. Οι Σέρβοι σε μια φάση όπου...χάθηκε οι μπάλα, πήραν εκ νέου το προβάδισμα (10-9) με τον Πρλαΐνοβιτςαφού συνεργάστηκαν οι Μάντιτς, Φιλίποβιτς.

Με ποινή για τους Σέρβους (οριστικά εκτός ο Ρατζέλοβιτς) και γκολ από τον Σκουμπάκη στον παραπάνω στο δοκάρι ξεκίνησε η τελευταία περίοδος (10-10). Ο σπουδαίος Άντρια Πρλαΐνοβιτς, ο οποίος έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι, με πέναλτι έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους Σέρβους (11-10). Η Εθνική έχασε τον δικό της παραπάνω και στη συνέχεια ο Γιάκτιτς (έκανε ζημιά στον παραπάνω με γκολ στο δοκάρι) έκανε το 12-10 (5.03 για το τέλος της αναμέτρησης) και ο Μάντις ξανά στον παραπάνω έγραψε το 13-10 (4.08 για το φινάλε), με την ομάδα του Σάβιτς να παίζει καταπληκτικά τον παίκτη παραπάνω σε αυτό το σημείο, σε αντίθεση με την Εθνική μας ομάδα που είχε τρεις χαμένους σερί! Έτσι η κάτοχος του τίτλου κράτησε τα σκήπτρα.

Τα οκτάλεπτα: 3-6, 4-2, 2-2, 1-3.

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 2, Καπότσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος 2.

Σερβία: Μπράνισλαβ Μίτροβιτς, Μάντιτς 3, Ντέντοβιτς, Ρατζέλοβιτς, Λάζοβιτς, Ντούσκο Πιγιέτλοβιτς 2, Ράσοβιτς, Άλεξιτς, Γιάκσιτς 3, Φιλίποβιτς 2, Πρλαΐνιοβιτς 3, Στέφαν Μίτροβιτς.