Το «INAT» του Φιλίποβιτς του Ολυμπιακού, το κλάμα του Μάντιτς και η σφιγμένη γροθιά (vid)

Οι Σέρβοι μετά τον ημιτελικό με την Ισπανία είχαν φοβερά παράπονα από τη διαιτησία. Μάλιστα ο άσος του Ολυμπιακού, Φίλιπ Φιλίποβιτς προχώρησε σε μια αινιγματική δήλωση! Η αντίδραση του έτερου Σέρβου αριστερόχειρα, Ντούσαν Μάντιτς

Το «INAT» του Φιλίποβιτς του Ολυμπιακού, το κλάμα του Μάντιτς και η σφιγμένη γροθιά (vid)

Στη Σερβία θεωρούν πως από τη στιγμή που απέκλεισαν την Ισπανία στον ημιτελικό, έτσι όπως πήγε ο ημιτελικός, έχουν πάρα πολλές πιθανότητες να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο.

Μετά το τέλος του αγώνα με την Ισπανία υπήρξε μεγάλη ένταση και αρκετοί παίκτες του Ντέγιαν Σάβιτς ξέσπασαν κατά της διαιτησίας. Ο αρχηγός Φίλιπ Φιλίποβιτς μάλιστα προχώρησε σε μια αινιγματική δήλωση, στην ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

«Υπάρχει μια λέξη που δεν υπάρχει μετάφραση στα αγγλικά ή σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα, οπότε θα πω απλά, μην παίζετε με τη Σερβία», είπε ο άσος του Ολυμπιακού και της Εθνικής Σερβίας.

Ρωτήσαμε λοιπόν τους Σέρβους τι εννοούσε ο σπουδαίος αυτός άσος που σε λίγες μέρες θα τον βλέπουμε στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό και μας είπαν τη λέξη στη γλώσσα τους και γιατί το είπε ο Φιλίποβιτς.

Η λέξη που ήθελε να πει στη γλώσσα του, ο αρχηγός της Εθνικής Σερβίας αλλά δεν έχει μετάφραση είναι «INAT». Γιατί όμως το είπε αυτό ο Φιλίποβιτς;

«Όταν οι διαιτητές σε κλέβουν. Παίρνεις περισσότερη δύναμη και κερδίζεις. Όταν όλοι θεωρούν πως έχει χάσει κάθε ελπίδα, εσύ παίρνεις περισσότερη δύναμη και επιστρέφεις. Αυτό στη Σερβία εμείς το λέμε απλά ΙΝΑΤ αλλά δεν υπάρχει μετάφραση στα αγγλικά ή σε άλλη γλώσσα. Για αυτό το ανέφερε ο Φιλίποβιτς», μας είπαν από τη Σερβία για μια Εθνική ομάδα που είναι μαθημένη να κερδίζει, να πολεμάει και να μην τα παρατάει ποτέ.

Ο έτερος αριστερόχειρας, Ντούσαν Μάντιτς ήταν πιο εκφραστικός από τον συμπαίκτη του μετά τον αγώνα με την Ισπανία και είναι χαρακτηριστικό το βίντεο αμέσως μετά το τέλος του ημιτελικού. Η ένταση, η συγκίνηση είναι έκδηλη στον πρώην άσο της Προ Ρέκο και πλέον της Νόβι Μπέογκραντ.

«Υπάρχει Θεός, ο Θεός τα βλέπει όλα! Eναντίον όλων, εναντίον όλων. Είμαστε οι καλύτεροι! Είμαστε οι πιο δυνατοί! Εναντίον όλων, υπάρχει Θεός», είπε ο Μάντιτς και είναι χαρακτηριστικό το βίντεο.

Επαναλαμβάνουμε. Αυτό που υποστηρίζουν στη Σερβία είναι πως τα όσα έγιναν στον ημιτελικό, ο τρόπος που γύρισε το παιχνίδι και η αντιμετώπιση που έτυχε η ομάδα από τη διαιτησία κόντρα στους Ισπανούς, δυνάμωσαν ακόμη περισσότερο την ομάδα τους και αυτό θα φανεί στον τελικό...