Γιώργος Αφρουδάκης: «Όλοι μαζί πανηγυρίζουμε ευτυχισμένοι»

Ο Γιώργος Αφουδάκης, β’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ και αρχηγός της αποστολής της Εθνικής ομάδας στο Τόκιο, μίλησε για την τεράστια επιτυχία της «γαλανόλευκης» με την πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Γιώργος Αφρουδάκης: «Όλοι μαζί πανηγυρίζουμε ευτυχισμένοι»

Ο Γιώργος Αφρουδάκης είπε: «Είναι η κορυφαία επιτυχία της ελληνικής ελληνικής υδατοσφαίρισης και από τις μεγαλύτερες του ελληνικού αθλητισμού. Ζούμε στιγμές ιστορικές εδώ στο Τόκιο. Είμαστε συγκινημένοι, όχι μόνο οι άνθρωποι του πόλο, αλλά όλα τα μέλη της Ολυμπιακής αποστολής και όλη η Ελλάδα θέλω να πιστεύω. Νομίζω ότι αυτή η επιτυχία της κατάκτησης του ολυμπιακού μεταλλίου -ενός ονείρου που έγινε πραγματικότητα- είναι μια δικαίωση της προσπάθειας πολλών ετών για το ελληνικό πόλο. Ο καθένας που έχει περάσει, έχει βάλει το λιθαράκι του, άλλος λιγότερος κι άλλος περισσότερο. Και τώρα όλοι μαζί πανηγυρίζουμε ευτυχισμένοι.

Θεωρώ ότι πανάξια έχουμε φτάσει μέχρι εδώ. Είμαστε η καλύτερη ομάδα του τουρνουά και μακάρι να το αποδείξουμε και στον τελικό. Είμαι ευτυχισμένος που ζω από κοντά αυτές τις ιστορικές στιγμές. Δυστυχώς, γίνεται σε μια κακή συγκυρία για τη χώρα μας, με τις πυρκαγιές. Συμπατριώτες μας χάνουν περιουσίες και κάποιων κινδυνεύουν οι ζωές τους. Αυτό σίγουρα μετριάζει τη χαρά μας και θέλω να πω ότι με κάλυψε απόλυτα η δήλωση του αρχηγού της ομάδας Γιάννη Φουντούλη. Τουλάχιστον, όσο μπορούμε να δώσουμε, έστω προσωρινά, ένα χαμόγελο στους Έλληνες.

Αυτό που θέλω, επίσης, να τονίσω είναι πως ήδη σταμάτησαν (προσωρινά τουλάχιστον) τα πανηγύρια για τη μεγάλη νίκη - πρόκριση και το μετάλλιο. Έμειναν δύο μέρες για τον μεγάλο τελικό και συγκεντρωνόμαστε σε αυτόν. Μπορεί το πολυπόθητο μετάλλιο να το έχουμε πάρει, να είναι μια ανεπανάληπτη και τεράστια επιτυχία, αλλά θέλουμε και ελπίζουμε και στο χρυσό. Έτσι είναι στον αθλητισμό, επιζητάς συνεχώς το καλύτερο και την κορυφή. Όλοι ενωμένοι και παθιασμένοι θα δώσουμε τα πάντα για να φέρουμε το χρυσό.

Σίγουρα είναι δικαίωση μιας γενιάς, αλλά το κυριότερο είναι ότι έχει υπάρξει μια φυσιολογική εξέλιξη της κάθε γενιάς που πηγαίνει αυτή την ομάδα κάθε φορά ένα βήμα παραπάνω. Τα επόμενα χρόνια, μάλιστα, θεωρώ ότι αυτή η ομάδα και με την ακόμα πιο νεότερη γενιά, θα εδραιωθεί στην κορυφή και θα κυριαρχήσει».