Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Η Ισπανία στην τετράδα, 11-7 την Κίνα

Η Ισπανία επικράτησε 11-7 της αξιόμαχης Κίνας και πέρασε στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων στο πόλο γυναικών.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Η Ισπανία στην τετράδα, 11-7 την Κίνα

Η Ισπανία μπήκε δυνατά, η Κίνα προσπάθησε στη συνέχεια να επιστρέψει αλλά η ομάδα του Όκα είναι έμπειρη, κράτησε τη διαφορά και έφτασε στη νίκη-πρόκριση (11-7).

Οι Ισπανίδες προηγήθηκαν στην πρώτη περίοδο με 5-2 και διατήρησαν αυτό το προβάδισμα μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, καθώς άντεξαν στην πίεση που άσκησαν οι Κινέζες για να πλησιάσουν στο σκορ.

Η αριστερόχειρας Τζούντιθ Φόρκα έκανε μεγάλο ματς με τέσσερα γκολ, ενώ δύο τέρματα σημείωσε η Ορτίθ και από ένα οι Μπαχ, Άννα Εσπάρ, Γκονζάλεθ, Ταράγκο και Γκαρθία. Η Ταραγκό που τη νέα αγωνιστική περίοδο θα τη βλέπουμε στην Ελλάδα με το σκουφάκι της Βουλιαγμένης είχε 1/5 σουτ. Από τις Ασιάτισσες, σκόραραν οι Νίου (2), Σινιάν Βανγκ, Σιόνγκ, Λου, Χουάνγκ Βανγκ και Ντενγκ.

ΗΠΑ – Καναδάς 16-5: Άνετα στα ημιτελικά

Έτσι η Ισπανία επιστρέφει στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων αφού στο Ρίο ήταν πέμπτη. Θυμίζουμε πως μέχρι και το 2008 (Πεκίνο) οι Ισπανίδες δεν είχαν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 2012 έφτασαν μέχρι και τον τελικό όπου έχασαν από τις ΗΠΑ, το 2016 ήταν πέμπτες και τώρα στο Τόκιο είναι στην τετράδα, αποφεύγουν τις ΗΠΑ στα ημιτελικά και μπορούν να βρεθούν στον τελικό ξανά ύστερα από εννέα χρόνια.