Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Έγραψε ιστορία η «χρυσή» Πολωνία στα 4Χ400! (vid)

Η ομάδα της Πολωνίας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον πρώτο τελικό 4Χ400 μικτής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, με δεύτερη τη Δομινικανή Δημοκρατία και τρίτες τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Έγραψε ιστορία η «χρυσή» Πολωνία στα 4Χ400! (vid)

Μία από τις πλέον ιστορικές νίκες στον κορυφαίο θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων πέτυχε το Σάββατο (31/7) εθνική ομάδα της Πολωνίας. Στον πρώτο τελικό όλων των εποχών στα 4Χ400 μικτής, η πολωνική ομάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο!

Τη «χρυσή» τετράδα της Πολωνίας αποτέλεσαν οι γυναίκες Νατάλια Καζμάρεκ, Ζουστίνα Ζβιέτι-Έρζετιτς και οι άνδρες Κάρολ Ζαλέφσκι, Καϊετάν Ντουσίνσκι, που τερμάτισαν στην πρώτη θέση με χρόνο 3:09.87, ο οποίος φυσικά αποτελεί και το πρώτο Ολυμπιακό ρεκόρ στο πρωτοεμφανιζόμενο αγώνισμα.

Στη δεύτερη θέση για μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου διαφορά από την τρίτη τερμάτισε η ομάδα της Δομινικανής Δημοκρατίας, την οποία αποτέλεσαν οι γυναίκες Μαριλέιντι Παουλίνο, Άναμπελ Μεντίνα-Βεντούρα και οι άνδρες Λίντιο-Αντρές Φελίζ, Αλεξάντερ Ογκάντο, σε χρόνο 3:10.21.

Η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, παρ' όλο που κρατάει το παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα με 3:09.34 από το 2019 στη Ντόχα, αρκέστηκε αυτή τη φορά στην τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο σε χρόνο 3:10.22. Την ομάδα των ΗΠΑ απαρτίζουν οι γυναίκες Κένταλ Έλις, Κέιλιν Γουίτνεϊ και οι άνδρες Τρέβορ Στιούαρτ, Βέρνον Νόργουντ.