Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: «Χρυσός» ο Μα Λονγκ στον κινεζικό «εμφύλιο» με τον Φαν Ζεντόνγκ (highlights)

Ο Μα Λονγκ ήταν ο μεγάλος νικητής στον κινεζικό «εμφύλιο» με τον Φαν Ζεντόνγκ για το χρυσό μετάλλιο στο τουρνουά απλού στο πινγκ πονγκ ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: «Χρυσός» ο Μα Λονγκ στον κινεζικό «εμφύλιο» με τον Φαν Ζεντόνγκ (highlights)

Ο τελικός στο Ολυμπιακό τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, στην κατηγορία του μονού ανδρών, ήταν αμιγώς κινεζική υπόθεση, καθώς στον τελικό συναντήθηκαν οι συμπατριώτες Μα Λονγκ και Φαν Ζεντόνγκ, Νο3 και Νο1 αντίστοιχα στην παγκόσμια κατάταξη.

Νικητής και «χρυσός» Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε ο πρώτος με σκορ 4-2 (11-4, 10-12, 11-8, 11-9, 3-11, 11-7) ύστερα από αμφίρροπο και συναρπαστικό αγώνα, αφήνοντας το ασημένιο μετάλλιο στον Ζεντόνγκ, ο οποίος αποτελούσε το φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς στους Αγώνες του Τόκιο.

«Ο δρόμος τα τελευταία χρόνια μέχρι να φτάσουμε εδώ ήταν πολύ δύσκολος, τόσο για μένα όσο και για τον Φαν Ζεντόνγκ. Είναι ένας αντίπαλος τον οποίο μπορώ να κερδίσω μόνο αν παίζω στο υψηλότερό μου επίπεδο», είπε αρχικά ο Μα Λονγκ, για να προσθέσει:

«Νομίζω ότι το τουρνουά ήταν συναρπαστικό. Το γεγονός ότι είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ εδώ είναι μεγάλη τιμή. Έχω μάθει πολλά από τους παλιότερους πρωταθλητές, τον Βάλντνερ, τον Λιού Γκουολιάνγκ, τον Κονγκ Λινγκούι. Με βοήθησαν πολύ».

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ένας Ευρωπαίος και συγκεκριμένα ο (γεννημένος στην Ουκρανία) Ντιμίτρι Οβτσάροφ, ο οποίος στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 επικράτησε ύστερα από μεγάλο παιχνίδι με 4-3 (13-11, 9-11, 6-11, 11-4, 4-11, 15-13, 11-7) του Γιού Γιούν Λι από την Κινεζική Ταϊπέι.