Κορακάκη: «Με επηρέασε η έλλειψη αγώνων, θέλω μετάλλιο στο Παρίσι»

Η Άννα Κοράκακη ολοκλήρωσε την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 στο Τόκιο, καταλαμβάνοντας την 6η θέση και στα 25μ. σπορ πιστόλι, και στάθηκε στην έλλειψη αγώνων λόγω της πανδημίας αλλά και στον στόχο της για μετάλλιο στο Παρίσι.

Κορακάκη: «Με επηρέασε η έλλειψη αγώνων, θέλω μετάλλιο στο Παρίσι»

Ικανοποιημένη δήλωσε από την εμφάνισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 του Τόκιο η Αννα Κορακάκη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε την 6η θέση και στα 25μ. σπορ πιστόλι, όπως και στα 10μ., και αναφέρθηκε στην έλλειψη αγώνων λόγω της πανδημίας που την επηρέασαν αισθητά:

«Είχα 4/5 βολές στον κύκλο του 10 και ένα μόνο 9άρι. Στον τελικό παίζει ρόλο η τύχη και δεν την είχα, παρότι ήμουν πολύ καλά τεχνικά. Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά, περήφανη και χαρούμενη. Νιώθω καταξιωμένη στο χώρο μας, γιατί αυτό που έγινε είναι πάρα πολύ σπάνιο στο χώρο μας.

Ένας δεύτερος σερί τελικός είναι πάρα πολύ δύσκολο να συμβεί. Χαίρομαι πολύ που το κατάφερα και πιστεύω ότι με επηρέασε περισσότερο από ό,τι περίμενα η κατάσταση με την πανδημία. Οι αντίπαλοί μου είχαν αγώνες και προπονήσεις στις χώρες τους, καθώς ανήκουν σε μεγάλους συλλόγους, ενώ εγώ για ενάμιση χρόνο δεν είχα αγώνες ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό. Αν είχα 4-5 αγώνες στο διάστημα αυτό, θα είχα καλύτερη παρουσία», τόνισε η πρωταθλήτρια της σκοποβολής.

«Σίγουρα απέκτησα πολύ περισσότερη εμπειρία. Τα μετάλλια δεν σου δίνουν εμπειρία. Ήμουν ώριμη στον τρόπο που έριχνα. Χαίρομαι πολύ γιατί διόρθωσα όποια λάθη έκανα στους μόλις δύο αγώνες που είχα πριν έρθω εδώ. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη. Εννοείται πως κοιτάζω το Παρίσι, μένουν μόλις τρία χρόνια. Σύντομα αρχίζουν και οι προκρίσεις. Ελπίζω να περάσουμε όλη αυτή την κατάσταση με τον κορονοϊό, να αρχίσουν οι αγώνες και με σωστή προετοιμασία να καταφέρω ένα μετάλλιο που τόσο πολύ θέλω στο Παρίσι», συμπλήρωσε.