Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Πέμπτες οι Κυρίδου, Μπούρμπου στον τελικό - «Χρυσές» οι Νεοζηλανδές (vid)

Το ελληνικό δίδυμο της Χριστίνας Μπούρμπου και της Μαρίας Κυρίδου κατέκτησε την 5η θέση στον μεγάλο τελικό της δικώπου γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Πέμπτες οι Κυρίδου, Μπούρμπου στον τελικό - «Χρυσές» οι Νεοζηλανδές (vid)

Στην θέση τερμάτισαν τελικά οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου, στον μεγάλο τελικό της δικώπου γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ο οποίος διεξήχθη στις 03.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης (29/7).

Το ελληνικό δίδυμο δεν ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα μένοντας αρκετά πίσω από τα τέσσερα πληρώματα του Καναδά, της Ρωσίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Νέας Ζηλανδίας, χάνοντας αργά αλλά σταθερά έδαφος μέχρι τα 1.500 μέτρα της κούρσας.

Σε εκείνο το σημείο, όπως είχαν κάνει και στον μεγαλειώδη ημιτελικό όπου έσπασαν προσωρινά και το παγκόσμιο ρεκόρ (το έσπασαν εκ νέου λίγο αργότερα οι Νεοζηλανδές), οι δύο Ελληνίδες ανέβασαν κατακόρυφα ρυθμό και πλησίασαν αρκετά τις τέσσερις πρώτες θέσεις, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να βελτιώσουν την 5η θέση που είχαν από το ξεκίνημα του τελικού.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε δικαιότατα το μεγάλο φαβορί του τελικού, οι Νεοζηλανδές Γκρέις Πρέντεργκαστ και Κέρι Γκάουλερ σε χρόνο 6:50.19. «Ασημένιες» ήταν οι Ρωσίδες Βασιλίσα Στεπάνοβα και Έλενα Οριαμπίνσκαϊα σε 6:51.45, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στις Κέιλι Φίλμερ, Χίλαρι Γιάνσενς από τον Καναδά με 6:52.10, οι οποίες ήταν στην πρωτοπορία μέχρι το 1.500άρι.

Στην 4η θέση τερμάτισε το πλήρωμα της Μεγάλης Βρετανίας με τις Έλεν Γκλόβερ και Πόλι Σουάν (6:54.96), ακολούθησαν οι Ελληνίδες με χρόνο 6:57.11 -πολύ μακριά από το απίστευτο 6:48.70 του ημιτελικού-, ενώ στην τελευταία θέση του τελικού κατετάγησαν οι Ισπανίδες Αΐνα Σιντ και Βιρτζίνια Ντίας Ρίβας σε 7:00.05.