Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Πανηγύρισε γιατί νόμιζε πως πήρε το χρυσό (vid)

Φοβερό σκηνικό στην ποδηλασία δρόμου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ολλανδή Ανέμιεκ φαν Βλούτεν στον τερματισμό σήκωσε τα χέρια γιατί θεώρησε πως πήρε το χρυσό αλλά στη συνέχεια συνειδητοποίησε πως ήταν δεύτερη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Πανηγύρισε γιατί νόμιζε πως πήρε το χρυσό (vid)

Η Ολλανδή Ανέμιεκ φαν Βλούτεν τερμάτισε δεύτερη στην ποδηλασία δρόμου, πανηγύρισε γιατί νόμιζε πως ήταν πρώτη και τελικά έμαθε πως πήρε το ασημένιο!

Δεν γνώριζε η Ολλανδή πως δεν ήταν η πρώτη που περνούσε την νοητή γραμμή του τερματισμού. Η αντίπαλός της, Άννα Κίσενχόφερ είχε αρπάξει το χρυσό μετάλλιο 1.15 νωρίτερα!

Η Ανέμιεκ φαν Βλούτεν ήταν το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στην ποδηλασία δρόμου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Όταν έφτασε στην τελική ευθεία πριν το τερματισμό, ήταν φανερά κουρασμένη αφου μιλάμε για μια απόσταση 137 χιλιομέτρων!

Μόλις πέρασε τη γραμμή του τερματισμού είχε δύναμη μόνο να σηκώσει τα χέρια της, γιατί νόμιζε πως ήταν πρώτη αλλά τελικά ήταν δεύτερη και πήρε το ασημένιο μετάλλιο.

Η Ολλανδέζα δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι ένα λεπτό και 15 δευτερόλεπτα νωρίτερα, μία συναθλήτριά της, η Αυστριακή Άννα Κισενχόφερ είχε πάρει το χρυσό!

Μόλις η φαν Βλούτεν ενημερώθηκε για την εξέλιξη πάγωσε, έβαλε τα κλάματα: «Ναι, νόμιζα ότι είχα κερδίζει. Έκανα λάθος. Αισθάνθηκα βλάκας όταν το έμαθα. Δεν γνώριζα τι είχε συμβεί, το ίδιο και οι υπόλοιποι».