Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πράσινο φως» η ΔΟΕ για αφαίρεση της προστατευτικής μάσκας για 30'' στο πόντιουμ!

Η ΔΟΕ έδωσε, παρά τα ιατρικά πρωτόκολλα, για την προστασία από τον κορωνοϊό,  την έγκριση της για δυνατότητα αφαίρεσης της προστατευτικής μάσκας από τους αθλητές για μισό λεπτό κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για να βγουν οι καθιερωμένες φωτογραφίες.

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πράσινο φως» η ΔΟΕ για αφαίρεση της προστατευτικής μάσκας για 30'' στο πόντιουμ!

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η κολυμβητική ομάδα γυναικών της Αυστραλίας, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 4Χ100 ελεύθερο γυναικών, σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ, εμφανίστηκε στο πόντιουμ των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο δίχως προστατευτικές μάσκες για κάποια δευτερόλεπτα.

Ωστόσο η κίνηση της ήταν απόλυτα εναρμονισμένη με τα όσα προβλέπει η ΔΟΕ για την προστασία των αθλητών από τον κορονοϊό.

Κι αυτό γιατί σε μία σημαντική απόφαση προχώρησε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή λίγο μετά την έναρξη των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων στην Ιαπωνική πρωτεύουσα, καθώς επιτρέπει στους αθλητές που πήραν μετάλλιο να κατεβάσουν τις μάσκες τους πάνω στο βάθρο, για διάστημα 30 δευτερολέπτων!

Σύμφωνα λοιπόν με την αυστραλιανή Ολυμπιακή Επιτροπή, η ΔΟΕ έχει αλλάξει εδώ και λίγες ώρες τον κανονισμό ώστε να βγαίνουν οι σχετικές αναμνηστικές φωτογραφίες δίχως την παρουσία μάσκας...

«Η ΔΟΕ μας κοινοποίησε ότι μπήκαν νέοι κανόνες: οι αθλητές μπορούν να αφαιρούν τη μάσκα για 30 δευτερόλεπτα πάνω στο βάθρο, για τις φωτογραφίες και μετά είναι υποχρεωμένοι να τις ξαναφορέσουν.

Οι αθλήτριές μας ακολούθησαν τις οδηγίες, υπήρχε σχετική οδηγία σε καρτέλα ότι μπορούσαν να βγάλουν τις μάσκες. Η ΔΟΕ επιβεβαιώσε πως όλα έγιναν σωστά», τόνισαν οι Αυστραλοί,με την ΔΟΕ από την πλευρά της να ξεκαθαρίζει πως έχει κάνει συστάσεις στους αθλητές να αποφεύγουν τις αγκαλιές πάνω στο βάθρο.

«Όχι» της ΔΟΕ στις αγκαλιές!

«Είμαστε με το μέρος των αθλητών όμως δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι αυστηροί κανόνες που είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε. Ζητάμε από όλους να υπακούουν σε αυτούς.

Είναι σημαντικό για τα αθλήματα, για όλους όσους εμπλέκονται και για τους Ιάπωνες φίλους μας και θα στέλναμε με αυτό τον τρόπο ένα ισχυρό μήνυμα», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ, Μαρκ Άνταμς.