Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Ποιοι Έλληνες θα πάρουν μετάλλια στην Ιαπωνία

Τα έξι μετάλλια της Ελλάδας στο Ρίο άνοιξαν την όρεξη των φιλάθλων, αλλά, αν είμαστε ρεαλιστές, πρέπει να αρκεστούμε σε 3-4 μετάλλια, αφού αυτό είναι το πλαφόν μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εκτός ειδικών περιπτώσεων.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Ποιοι Έλληνες θα πάρουν μετάλλια στην Ιαπωνία

Τα μετάλλια που έπαιρνε η χώρα μας, πριν αποκτήσουμε τους... πιο γρήγορους και τους πιο δυνατούς αθλητές στον κόσμο λόγω Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, έφταναν τα τρία και θα το διαπιστώσετε αν ανατρέξετε στην Ιστορία και μετά το Μόντρεαλ όπου ουδείς αθλητής μας ανέβηκε στο βάθρο. Τρία στη Μόσχα, δύο στο Λος Άντζελες, ένα στη Σεούλ, δύο στη Βαρκελώνη, για να γίνει... η έκρηξη με οκτώ στην Ατλάντα, δεκατρία στο Σίδνεϊ και είκοσι τέσσερα στην Αθήνα. Το πρόγραμμα παραγωγής αθλητών με κρατική μέριμνα πήρε μπρος, για να προσγειωθούμε στα δύο του Πεκίνου και στα δύο του Λονδίνου.

Αν λοιπόν στοιχηματίζαμε σε Έλληνες αθλητές, θα ρίχναμε όλα τα λεφτά ματς στον Λευτέρη Πετρούνια και στον Μίλτο Τεντόγλου. Ο πρώτος είναι σταθερή αξία και όταν είναι καλά δεν έχει αντίπαλο. Πιο δύσκολο ήταν να προκριθεί, αλλά τα κατάφερε, παρά να ανεβεί στο βάθρο στο Τόκιο και, γιατί όχι, στο ψηλότερο σκαλί.

Ίδιας πάστας αθλητής είναι και ο Μίλτος Τεντόγλου, με σταθερότητα και με άλματα που του δίνουν την πρώτη θέση όπου αγωνίζεται. Το διαπιστώσαμε στο πρόσφατο Ντάιαμοντ Λιγκ, όπου τα μετάλλια κρίνονται σε ένα άλμα για τους τρεις πρώτους, και έκανε άλμα νίκης, ενώ οι άλλοι δύο περιορίστηκαν σε άκυρα.

Τα ίδια θα λέγαμε για την Κατερίνα Στεφανίδη, δεν βρίσκεται όμως στην επιθυμητή κατάσταση και γι’ αυτό δεν θα στοιχηματίζαμε υπέρ της. Μπορεί όμως να ανεβεί στο βάθρο και να προσθέσει ακόμη ένα μετάλλιο στη συλλογή της. Και η Άννα Κορακάκη δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, λόγω απουσίας αγώνων, αλλά ποτέ μην υποτιμάς μια δις ολυμπιονίκη.

Μετά τους τρεις προαναφερθέντες, έχουμε τον γρίφο Σάκκαρη - Τσιτσιπά. Αποχώρησαν μεγάλα ονόματα, αλλά είναι ένα ιδιαίτερο τουρνουά και δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις, αν και ο Τζόκοβιτς θέλει το χρυσό για να ακούσει τον ύμνο της Σερβίας. Οι δύο αθλητές μας παίζουν και στο μικτό όπου έχουν καλή χημεία και μπορούν να τα καταφέρουν. 1-2-Χ λοιπόν για τα δύο χρυσά παιδιά του ελληνικού αθλητισμού, αφού μπορεί να φέρουν τρία μετάλλια, υπάρχει όμως και το σενάριο να δουν τους νικητές από την τηλεόραση. Θα στοιχηματίζαμε υπέρ τους...

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και οι ιστιοπλόοι, η Καραχάλιου, οι Μάντης - Καγιαλής, ο Μιτάκης, ο Κοκκαλάνης, σε ένα απρόβλεπτο αγώνισμα όπου όλα μπορεί να συμβούν, και καλό θα είναι να ρίχνουμε ματιές και στην κολύμβηση. Γκολομέεβ, Χρήστου και Ντουντουνάκη έχουν στόχο την είσοδο στον τελικό της απόστασής τους κι αυτό θα ισοδυναμεί με... μετάλλιο, γιατί έχουμε να δούμε αθλητή μας σε βατήρα τελικού από το 2004!

Όλοι πάντως συμφωνούν ότι μιλάμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες των εκπλήξεων και των ανατροπών, καθώς ο κορονοϊός απειλεί να σε στείλει στο σπίτι σου, ακόμη κι αν είσαι ο... Γιουσέιν Μπολτ. Ένα φαβορί μπορεί να προκριθεί στον τελικό και να μην αγωνιστεί, σε περίπτωση που βγει θετικός στο τεστ ανίχνευσης πριν από τη μεγάλη ώρα. Και παρά τις προφυλάξεις, είναι επικίνδυνα τα πράγματα, αν αναλογιστείτε ότι ο Ελ Αραμπί για παράδειγμα είχε νοσήσει, είχε εμβολιαστεί και βγήκε θετικός πριν από το ματς με την Μπακού. Το ίδιο έπαθε και ο ιστιοπλόος Μιτάκης, ευτυχώς όμως γι’ αυτόν κόλλησε πριν από δέκα μέρες και στο τελευταίο τεστ ήταν αρνητικός.