Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Απολύθηκε κι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της Τελετής Έναρξης

Ο 48χρονος Κεντάρο Κομπαγιάσι φέρεται να αστειεύεται για το Ολοκαύτωμα σε σκετς προ 23 ετών. Ανακοινώθηκε η απόλυση του επικεφαλής της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Απολύθηκε κι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της Τελετής Έναρξης

Μια σειρά από σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται αξιωματούχοι και στελέχη που εργάζονται στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, ενδέχεται να έχουν αποθαρρύνει ορισμένους ανθρώπους απ’ το να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, δήλωσε την Πέμπτη (22/07) η πρόεδρος του Τόκιο 2020, Σέικο Χασιμότο.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Τελετών Έναρξης και Λήξης των εφετινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, Χιρόσι Σασάκι, παραιτήθηκε μετά από υποτιμητικό σχόλιό του σε μία γυναίκα.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη των Αγώνων οι διοργανωτές απέλυσαν και το νέο διευθυντή της Τελετής, Κεντάρο Κομπαγιάσι, λόγω σχολίων που είχε κάνει κατά το παρελθόν για το Ολοκαύτωμα. Από την πλευρά της πάντως, η Σέικο Χασιμότο διευκρίνισε προς τους δημοσιογράφους πως δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί από τη θέση της.

Στο σκετς, που είχε γυριστεί προ 23 ετών, ο τότε κωμικός Kομπαγιάσι μαζί με έναν άλλο κωμικό προσποιούνται ότι διασκεδάζουν παιδιά. Χρησιμοποιώντας χάρτινες κούκλες, ο Kομπαγιάσι στρέφεται στον συνάδελφό του, αναφέροντας ότι το Ολοκαύτωμα ήταν «το παιχνίδι ας σφάξουμε τους Εβραίους».