Μεγάλες νίκες για Βραζιλία, Ολλανδία, Σουηδία στο ποδόσφαιρο γυναικών

Συντριπτικές νίκες πέτυχαν οι Βραζιλία και Ολλανδία στο ποδοσφαιρικό τουρνουά γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ η Σουηδία σόκαρε την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής!

 Μεγάλες νίκες για Βραζιλία, Ολλανδία, Σουηδία στο ποδόσφαιρο γυναικών

Αναμενόμενα εύκολο έργο είχε η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Ολλανδίας απέναντι στη Ζάμπια, στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού τουρνουά. Οι «οράνιε» επιβλήθηκαν με τον εντυπωσιακό 10-3 (!), στην αναμέτρηση του 6ου ομίλου που έγινε στο Στάδιο Μιγιάγκι, με τέσσερα γκολ της Μιντέμα (9΄, 15΄, 29΄, 59΄), δύο της Μάρτενς (14΄, 38΄) κι από ένα των Φαν ντε Σάντεν (44΄), Ρόορντ (64΄), Μπεερενστέιν (75΄) και Πέλοβα (80΄). Και τα τρία γκολ της αφρικανικής ομάδας σημείωσε η Μπαντά (19΄, 82΄, 83΄).

Τη μεγάλη έκπληξη της ημέρας πέτυχε η Σουηδία, η οποία συνέτριψε με σκορ 3-0 την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής! Δύο γκολ πέτυχε η Μπλακστένιους (25΄και 54΄) και ένα η Χούρτιγκ για τις νικήτριες, που πραγματοποίησαν ονειρεμένο ξεκίνημα στο τουρνουά.

Χωρίς να δυσκολευθεί ιδιαίτερα, η Ολυμπιακή ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών της Μεγάλης Βρετανίας, άρχισε με νίκη της υποχρεώσεις της στην κορυφαία διοργάνωση. Στο πλαίσιο του 5ου ομίλου και σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο Σαπόρο, οι Βρετανίδες επικράτησαν της Χιλής με 2-0, χάρη στα τέρματα που σημείωσε η Ελεν Ουάιτ (18΄, 73΄).

Η πρώτη ισοπαλία στο Ολυμπιακό τουρνουά γυναικείου ποδοσφαίρου σημειώθηκε στο Σαπόρο, όπου Ιαπωνία και Καναδάς έμειναν στο 1-1, στο πλαίσιο του 5ου ομίλου. Οι οικοδέσποινες βρέθηκαν πίσω στο σκορ από γκολ της Σινκλέρ μόλις στο 6ο λεπτό, αλλά κατάφεραν να διασώσουν το βαθμό της ισοπαλίας χάρη σε τέρμα της Ιουαμπούτσι στο 84΄.

Η Βραζιλία επιβλήθηκε εύκολα της Κίνας με 5-0 στο «Μιγιάγκι Στάντιουμ» της πόλης Ρίφου, στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου του γυναικείου ποδοσφαιρικού τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Το μεγάλο αστέρι της «σελεσάο», η Μάρτα, πέτυχε δύο γκολ (9΄ και 74΄), ενώ σκόραραν επίσης η Ντεμπίνια (22΄), η Αντρέσα (80΄ με πέναλτι) και η Μπεατρίζ (89΄).

Στη βασική ενδεκάδα της Βραζιλίας, αγωνίστηκε η 43χρονη Φορμίγκα, η οποία έγραψε ιστορία, συμμετέχοντας για έβδομη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η παίκτρια της Σάο Πάουλο έκανε ντεμπούτο στη «σελεσάο» το 1995, σε ηλικία 17 ετών και έχει μετάσχει σε όλα τα Ολυμπιακά τουρνουά από το 1996, όταν το γυναικείο ποδόσφαιρο συμπεριλήφθηκε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα. Έχει κατακτήσει δύο ασημένια μετάλλια σε Αθήνα και Πεκίνο και αναζητά το χρυσό που της λείπει, έχοντας ξεπεράσει τη μεγάλη απογοήτευση του Ρίο, όταν η οικοδέσποινα Βραζιλία έμεινε τέταρτη και εκτός βάθρου.

Με την Αυστραλία να επικρατεί 2-1 της Νέας Ζηλανδίας στο Στάδιο του Τόκιο, στο πλαίσιο του 7ου ομίλου, ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα του γυναικείου τουρνουά ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Γιάλοπ στο 20΄ και η Κερ στο 33΄ πέτυχαν τα τέρματα της νικήτριας Αυστραλίας, ενώ για τη Νέα Ζηλανδία μείωσε στις καθυστερήσεις η Ρένι.