Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Ο Μπαχ για το ενδεχόμενο ματαίωσης των Αγώνων

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ ήταν ξεκάθαρος λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία σκέψη ματαίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Ο Μπαχ για το ενδεχόμενο ματαίωσης των Αγώνων

Κάθε άλλο παρά την ακύρωση των Ολυμπιακών αγώνων σκέφτονται στη ΔΟΕ. Αυτό τουλάχιστον ξεκαθάρισε ο Τόμας Μπαχ με δήλωσή του, μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε ύστερα από την τοποθέτηση του Τοσίρο Μούτο.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής επιτροπής δήλωσε:

«Η ΔΟΕ δεν εγκαταλείπει ποτέ τους αθλητές. Η ακύρωση θα ήταν ο εύκολος τρόπος για εμάς. Θα μπορούσαμε να αντλήσουμε από την ασφάλιση που είχαμε τότε και να προχωρήσουμε στο Παρίσι το 2024. Αλλά στην πραγματικότητα, η ακύρωση δεν ήταν ποτέ επιλογή για εμάς. Για να φτάσουμε σε αυτήν την ημέρα σήμερα, έπρεπε να δείξουμε εμπιστοσύνη. Έπρεπε να δείξουμε μια έξοδο από αυτήν την κρίση. Έπρεπε να παράσχουμε σταθερότητα. Έπρεπε να χτίσουμε εμπιστοσύνη. Έπρεπε να δώσουμε ελπίδα».

Δεν αποκλείουν ακόμη και ματαίωση τους εάν αυξηθούν τα κρούσματα

Θυμίζουμε ότι ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων, Τοσίρο Μούτο, νωρίτερα σε σχετική ερώτηση που του έγινε, είπε:

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα γίνει με τον αριθμό των κρουσμάτων, οπότε θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις, αν υπάρξει μια κορύφωση. Έχουμε συμφωνήσει ότι θα κοιτάζουμε την κατάσταση με τον κορονοϊό, θα συνεδριάσουμε όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές (σ.σ. ιαπωνική και μητροπολιτική κυβέρνηση, οργανωτική επιτροπή, ΔΟΕ και ιαπωνική Ολυμπιακή επιτροπή). Σε αυτό το σημείο, τα κρούσματα μπορεί να πέσουν, μπορεί και να είναι πιο πολλά. Επομένως, θα σκεφτούμε το τι θα κάνουμε, αν αυξηθούν τα κρούσματα».