Δεν αποκλείουν ακόμη και ματαίωση τους εάν αυξηθούν τα κρούσματα

Λίγες μόλις ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο και ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης, Τοσίρο Μούτο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της ματαίωσής τους!

Δεν αποκλείουν ακόμη και ματαίωση τους εάν αυξηθούν τα κρούσματα

Τα νέα κρούσματα στο Τόκιο προβληματίζουν ενόψει της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Μάλιστα δεν αποκλείεται να έχουμε ακόμα και την ματαίωση της διοργάνωσης με τον επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων Τοσίρο Μούτο να αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά!

Έγινε σχετική ερώτηση στον Τοσίρο Μούτο για το κατά πόσο υπάρχει η πιθανότητα για ματαίωση των Αγώνων σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων με τον Ιάπωνα παράγοντα να ξεκαθαρίζει πως η Επιτροπή παρακολουθεί την κατάσταση και είναι πάντα σε επαφή με τις εμπλεκόμενες πλευρές για το μέλλον της διοργάνωσης. Δεν το απέκλεισε το ενδεχόμενο και γίνεται αντιληπτό πως αυτή η τοποθέτηση έβαλε...φωτιά.

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα γίνει με τον αριθμό των κρουσμάτων, οπότε θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις, αν υπάρξει μια κορύφωση. Έχουμε συμφωνήσει ότι θα κοιτάζουμε την κατάσταση με τον κορονοϊό, θα συνεδριάσουμε όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές (σ.σ. ιαπωνική και μητροπολιτική κυβέρνηση, οργανωτική επιτροπή, ΔΟΕ και ιαπωνική Ολυμπιακή επιτροπή). Σε αυτό το σημείο, τα κρούσματα μπορεί να πέσουν, μπορεί και να είναι πιο πολλά. Επομένως, θα σκεφτούμε το τι θα κάνουμε, αν αυξηθούν τα κρούσματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων Τοσίρο Μούτο.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, πάντως είχε δηλώσει πως δεν υπάρχει πιθανότητα νέας αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων...