Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Έφυγε για Τόκιο και ο Γκιώνης (pic)

Για την ιαπωνική πρωτεύουσα «πέταξε» το απόγευμα της Κυριακής (18/7) ο Παναγιώτης Γκιώνης, ενόψει της συμμετοχής του στους πέμπτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Έφυγε για Τόκιο και ο Γκιώνης (pic)

Ο Παναγιώτης Γκιώνης ρυθμίζει πλέον την καθημερινότητά του σε ώρες… Τόκιο! Αργά το απόγευμα πήρε την πτήση για την ιαπωνική πρωτεύουσα και μετρά αντίστροφα για την 5η συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Από αύριο θα μπει στο τελικό κομμάτι των προπονήσεών του και το προσεχές Σάββατο, 24 του μήνα, πρόκειται ν’ αρχίσει την προσπάθειά του από τον 1ο γύρο του απλού.

Αναχώρησε μαζί με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Βατσακλή, με τον οποίο θα συνεργαστεί για 3η συνεχόμενη φορά στην κορυφαία αθλητική εκδήλωση. Με διαφορετική πτήση έφυγε νωρίτερα για το Τόκιο ο διεθνής αθλητής Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, που θα είναι βοηθός προπόνησης και φυσιοθεραπευτής της αποστολής.

«Θα είναι σίγουρα διαφορετικοί αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά η διάθεσή μου παραμένει πολύ καλή. Είναι κρίμα που δεν θα υπάρχουν θεατές, ειδικά για μας στο πινγκ πονγκ, το οποίο λατρεύουν οι Ιάπωνες και ξέρουν με τη γνώση και την παιδεία τους να δημιουργούν υπέροχη ατμόσφαιρα. Συγκεντρώνομαι όμως, στο αγωνιστικό κομμάτι και θέλω να είμαι έτοιμος από κάθε άποψη ώστε ν’ αποδώσω καλά και να διεκδικήσω πλασάρισμα όσο γίνεται πιο ψηλά», τόνισε πριν από την αναχώρηση ο πολύπειρος αμυντικός.

Παρών και ο Δημοσθένης Μεσσήνης

Θα έχει και στο οργανωτικό επίπεδο εκπροσώπηση η Ελλάδα στο Ολυμπιακό τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Ο Δημοσθένης Μεσσήνης, competition manager της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος (ITTF), αναχώρησε σήμερα για το Τόκιο κι έχει οριστεί επικεφαλής σ’ ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι.

Θα είναι υπεύθυνος της αποστολής της ITTF σε ό,τι έχει σχέση με τον κορονοϊό και τα αυστηρά μέτρα προστασίας. Καλείται να διασφαλίσει ότι θα κυλήσουν όλα ομαλά και σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα 75 άτομα της παγκόσμιας ομοσπονδίας, δηλαδή guests, technical delegates, διαιτητές, executive κ.α.

Οι Ιάπωνες δίνουν πολύ μεγάλη σημασία σε αυτή τη διαδικασία και κάθε παγκόσμια ομοσπονδία έχει ορίσει έναν υπεύθυνο για την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων. Ως CLO (Covid Liaison Officer, όπως αναφέρεται επίσημα η θέση) ο Μεσσήνης έχει δημιουργήσει ομάδα συνεργατών και θα είναι ο σύνδεσμος της ITTF με τους Ιάπωνες διοργανωτές, τις Υγειονομικές Επιτροπές της χώρας και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.