Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Φουντούλης: «Δεν ξέρω εάν θα έχω άλλη ευκαιρία για μετάλλιο»

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας Γιάννης Φουντούλης μίλησε για την τρίτη του παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το όνειρο του μεταλλίου.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Φουντούλης: «Δεν ξέρω εάν θα έχω άλλη ευκαιρία για μετάλλιο»

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών, ο Γιάννης Φουντούλης, ετοιμάζεται για την τρίτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο διεθνής περιφερειακός του Ολυμπιακού, εκτιμά πως αν και η Ελλάδα δεν είναι φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου, μπορεί να κοιτάξει στα «μάτια» κάθε αντίπαλο.

Βλάχος: «Να ξεπεράσουμε όλοι τους εαυτούς μας στο Τόκιο»

«Αυτή θα είναι η τρίτη μου παρουσία σε Ολυμπιακούς αγώνες και είναι πραγματικά μια πολύ σπουδαία στιγμή στην καριέρα μου. Επιτεύχθηκε μια πρόκριση κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και η ελληνική υδατοσφαίριση θα είναι και πάλι παρούσα σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Σίγουρα λόγω συνθηκών, η διοργάνωση θα είναι διαφορετική σε σχέση με τις προηγούμενες, αλλά ανυπομονώ να βρεθώ εκεί και να ξεκινήσουν οι αγώνες.

Το όνειρο μου είναι να κατακτήσω ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Δεν γνωρίζω αν θα έχω ξανά την δυνατότητα και λόγω ηλικίας να αγωνιστώ στους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες, οπότε βλέπω αυτή τη διοργάνωση σαν τη μοναδική μου ευκαιρία να τα καταφέρω. Σίγουρα δεν είμαστε από τα φαβορί για ένα μετάλλιο. Είναι πολύ δύσκολο, αφού ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος με 8-9 ομάδες να βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Όμως αυτή η ομάδα, έχει δείξει ότι μπορεί να κοιτάξει στα «μάτια» οποιοδήποτε αντίπαλο και νιώθω ότι μπορεί να τα καταφέρει και στο Τόκιο.

Είμαι βέβαιος ότι θα παρουσιάσουμε μια ομάδα που θα παίξει με πολύ πάθος και θα παλέψει για την νίκη σε κάθε παιχνίδι. Στόχος είναι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να φτάσουμε την χώρα μας όσο πιο ψηλά γίνεται», τόνισε χαρακτηριστικά ο Χιώτης άσος ο οποίος μετρά 311 συμμετοχές και 513 γκολ.

Διακρίσεις: 3ος Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2015, 3ος World League 2021, 2ος Μεσογειακοί Αγώνες 2018, 3ος Μεσογειακοί Αγώνες 2013