Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Αποχώρηση της Γερμανίας από φιλικό ματς λόγω ρατσιστικής επίθεσης

Η ανδρική Ολυμπιακή ομάδα της Γερμανίας αποχώρησε από τον φιλικό αγώνα με αντίπαλο την Ονδούρα, όταν ο αμυντικός της, Τζόρνταν Τορουναρίγκα, έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης. Για «παρεξήγηση» κάνει λόγο η Ονδούρα.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Αποχώρηση της Γερμανίας από φιλικό ματς λόγω ρατσιστικής επίθεσης

Επεισοδιακό ήταν το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στην Ολυμπιακή ανδρική ομάδα της Γερμανίας με αντίπαλο την Ονδούρα και διεκόπη πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας.

Όπως κατήγγειλαν τα «πάντσερ» αιτία για την απόφασή του να αποχωρήσουν στάθηκε η ρατσιστική επίθεση στον ποδοσφαιριστή τους, Τζόρνταν Τορουναρίγκα, κατά την διάρκεια της αναμέτρησης.

«Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε πέντε λεπτά νωρίτερα με το σκορ να είναι ισόπαλο 1-1. Οι ποδοσφαιριστές της Γερμανίας αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο λόγω ρατσιστικής επίθεσης στον Τζόρνταν Τορουναρίγκα», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης η «νασιονάλμανσαφτ», με την αντίστοιχη της Ονδούρας να κάνει λόγο για «παρεξήγηση».

Για την επίθεση στον 23χρονο αμυντικό της Χέρτα Βερολίνου έκανε δηλώσεις και ο προπονητής της Ολυμπιακής ομάδας της Γερμανίας, Στέφαν Κουντζ, λέγοντας: «Όταν ένας από τους παίκτες μας δέχεται ρατσιστική επίθεση, το να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο ματς δεν αποτελεί επιλογή».

Το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελούσε φιλικό προετοιμασίας της ομάδας ενόψει των υποχρεώσεών της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που ξεκινούν με το παιχνίδι κόντρα στην Βραζιλία στις 22 Ιουλίου για τον τέταρτο όμιλο του τουρνουά.