Θετικά στον κορονοϊό τρία μέλη (ένας ιστιοπλόος) της ελληνικής αποστολής

Δυο αθλητές (ένας ιστιοπλόος) και ένας συνοδός της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό και δεν μπορούν ακόμα να ταξιδέψουν για το Τόκιο

 Θετικά στον κορονοϊό τρία μέλη (ένας ιστιοπλόος) της ελληνικής αποστολής

Θετικά στον κορονοϊό διαγνώστηκαν τρία μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής τα οποία όμως δεν έχουν ταξιδέψει ακόμη για το Τόκιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι δυο αθλητές και ένας συνοδός και δίνουν αγώνα δρόμου για να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο ένας μάλιστα έχει δυο συνεχόμενα θετικά τεστ και έπρεπε ήδη να είναι στο Τόκιο, αλλά παραμένει στην Αθήνα περιμένοντας το αρνητικό τεστ.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο κρούσμα για αθλητή της ιστιοπλοΐας: «Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνει ότι έχει επίσημη ενημέρωση για ένα κρούσμα κορονοϊού στην Ολυμπιακή ομάδα σε αθλητή της ιστιοπλοΐας. Ο αθλητής βρίσκεται σε καραντίνα και με τη συμπλήρωση των 14 ημερών θα υποβληθεί σε νέο τεστ κορονοϊού. Σε περίπτωση που είναι αρνητικό θα γίνει προσπάθεια να αναχωρήσει αμέσως για Τόκιο, για να προλάβει να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα ζήτησε από τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ να τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα για να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά.

«Για την επιτυχία της διοργάνωσης αλλά και για να έχουμε τη στήριξη του λαού θα πρέπει όλοι οι συμμετέχοντες να τηρήσουν τα μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιάπωνας πρωθυπουργός.

Το πρόβλημα με τον κορονοϊό είναι μεγάλο και σε άλλες αποστολές.

Σε ένα ξενοδοχείο, στην πόλη Χαμαμάτσου, όπου μένει μία βραζιλιάνικη αποστολή 31 ατόμων, επτά μέλη από το προσωπικό βρέθηκαν θετικά, αλλά, προς το παρόν, οι αθλητές είναι αρνητικοί.

Η ρωσική ομάδα ράγκμπι βρίσκεται σε καραντίνα καθώς ο προπονητής τους νόσησε, ενώ η ολυμπιακή ομάδα των προσφύγων που προετοιμάζεται στο Κατάρ ανέβαλε, προς το παρόν, το ταξίδι της για την Ιαπωνία διότι μέλος από την αποστολή βρέθηκε θετικό.