Έτοιμοι για Τόκιο οι Έλληνες αθλητές του στίβου

Οι 20 αθλητές και αθλήτριες της Ελληνικής Εθνικής ομάδας στίβου που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα αναχωρήσουν την Παρασκευή (16.7) για την Ιαπωνία

 Έτοιμοι για Τόκιο οι Έλληνες αθλητές του στίβου

Με επικεφαλής έμπειρους αθλητές και αθλήτριες, όπως η Κατερίνα Στεφανίδη, η Νικόλ Κυριακοπούλου, ο Κώστας Φιλιππίδης, ο Κώστας Δουβαλίδης και ο Δημήτρης Τσιάμης, θα συμμετάσχει η 20μελής ελληνική αποστολή του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τα περισσότερα μέλη της θα αναχωρήσουν την Παρασκευή (16/7) και μέσω Τόκιο η αποστολή θα μεταβεί στην πόλη Μισάτο, όπου θα πραγματοποιήσει μία μίνι προετοιμασία, ως προσκεκλημένη του τοπικού Δήμου (διαμονή και προπονήσεις δωρεάν).

Ιδιαίτερα συγκινημένη ήταν στο λόγο της η Μαρία Μπελιμπασάκη, που έχει ζήσει πρόσφατα τη αγωνία της συμμετοχής σε μια μεγάλη διοργάνωση και τον κόπο που απαιτείται για να φτάσεις στην εκπλήρωση των στόχων σου. Η εκπρόσωπος των αθλητών, δεν θα ακολουθήσει την ομάδα στο Τόκιο, ωστόσο ήταν εκεί για να μιλήσει από καρδιάς και αν τους ευχηθεί καλή επιτυχία. «Χαίρομαι που είμαι σήμερα εδώ, κοντά στους αθλητές, τους συναθλητές μου, που ανάμεσα τους βλέπω πολλούς και νέους που κατάφεραν να κερδίσουν μια θέση στην ομάδα. Αθλητές που ήρθαν αντιμέτωποι με δυσκολίες, αντιξοότητες και καταστάσεις πρωτόγνωρες. Είχαν να αντιμετωπίσουν, το κλείσιμο των σταδίων, την αποχή τους από τους αγώνες, αυστηρότατα υγειονομικά πρωτόκολλα, που τα τήρησαν κατά γράμμα εξαιτίας της πειθαρχίας που τους διακρίνει, γι΄αυτό άλλωστε είναι σήμερα εδώ. Είχαν να αντιμετωπίσουν τη χειρότερη οικονομική κατάσταση τα τελευταία χρόνια, αφού παρέμειναν απλήρωτοι εν μέσω ολυμπιακής χρονιά, στηριζόμενοι στις οικογένειες και τους χορηγούς τους. Αυτό είναι μια νύξη προς όλους και κυρίως προς την Πολιτεία, που δεν πρέπει να ξεχνάει ότι ο αθλητής είναι 365 ημέρες το χρόνο, δε γνωρίζει σαββατοκύριακα και αργίες και η στήριξη προς αυτόν είτε οικονομική είτε υλική, όπως η παροχή αξιοπρεπών εγκαταστάσεων, θα πρέπει να είναι πρώτο θέμα στις ατζέντες των υπευθύνων. Αγαπητοί αθλητές και προπονητές, αν μετά από όλα όσα περάσατε είστε σήμερα εδώ είστε άξιοι συγχαρητηρίων, Για μένα είστε ήρωες. Να προσέχετε τους εαυτούς σας και να επιστρέψετε πίσω έχοντας πετύχει τους αγωνιστικούς σας στόχους».

«Θα συμμετάσχω για 3η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Τόκιο θα παλέψω, κάτω βέβαια υπό ιδιαίτερες συνθήκες. Θα πάω βήμα βήμα με προσήλωση στο στόχο και ό,τι καλύτερο έρθει. Φυσικά αυτό που έχει σημασία είναι να πάμε και να γυρίσουμε υγιείς λόγω της πανδημίας» είπε ο Κώστας Φιλιππίδης.

«Από άποψη υγείας είμαι καλά. Αγωνιστικά αυτό που μπορώ να πω είναι βλέποντας και κάνοντας, αφού υπάρχουν δυνατές συμμετοχές. Ελπίζω σε ένα καλό αποτέλεσμα στην 4η συμμετοχή μου στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων» είπε από την πλευρά του ο πρωταθλητής των υψηλών εμποδίων, Κώστας Δουβαλίδης.

Ο Εμμανουήλ Καραλής τόνισε για το ντεμπούτο του στους Αγώνες: «Πηγαίνω στο Τόκιο για τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Δεν έχω άγχος, πιστεύω ότι μπορώ να περάσω στον τελικό».

Η Νικόλ Κυριακοπούλου είπε για τη συμμετοχή της: «Νιώθω καλά αγωνιστικά και πάνω απ' όλα εύχομαι να μην κολλήσουμε κάποιο κρούσμα κορονοϊού και να είμαστε υγιείς. Πάντα πιστεύω στον εαυτό μου. Έχω πίστη ότι όλα θα πάνε καλά. Η πρόκριση στον τελικό του επί κοντώ θα κριθεί κατά την γνώμη μου στα 4.65μ με 4.70μ».

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη είπε από την πλευρά της: «Πιστεύω ότι θα πάω καλά τόσο στα 100μ όσο και στα 200μ. Θέλω να πετύχω ατομικά ρεκόρ και στις δύο αποστάσεις και σε μια τέτοια περίπτωση γιατί να μην περάσω και σε κάποιον ημιτελικό».

Στίβος – 20 (το 2016 ήταν 25)

Κατερίνα Στεφανίδη – επί κοντώ

Νικόλ Κυριακοπούλου – επί κοντώ

Βούλα Παπαχρήστου – τριπλούν

Μίλτος Τεντόγλου – μήκος

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη – 20χλμ βάδην

Ελένη Πόλακ – επί κοντώ

Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ – 50χλμ βάδην

Παναγιώτα Τσινοπούλου – 20χλμ βάδην

Κυριακή Φιλτισάκου – 20χλμ βάδην

Κώστας Δουβαλίδης – 110μ εμπόδια

Κώστας Φιλιππίδης – επί κοντώ

Εμμανουήλ Καραλής – επί κοντώ

Μιχάλης Αναστασάκης – σφυροβολία

Χρήστος Φραντζεσκάκης – σφυροβολία

Ραφαέλα Σπανουδάκη – 100/200μ

Ελισάβετ Πεσιρίδου -100μ εμπόδια

Σταματία Σκαρβέλη – σφυροβολία

Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου – δισκοβολία

Ειρήνη Βασιλείου – 400μ