Ολυμπιακοί Αγώνες 2020-Τόκιο: Ποιοι λαοί θέλουν να γίνουν οι αγώνες και ποιοι αδιαφορούν

Δημοσκόπηση με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κάνει λόγο για… απροθυμία των περισσοτέρων πολιτών για τη διεξαγωγή τους. Υψηλά ποσοστά αποδοχής σε Ρωσία, Σαουδική Αραβία και Τουρκία

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020-Τόκιο: Ποιοι λαοί θέλουν να γίνουν οι αγώνες και ποιοι αδιαφορούν

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διεξήχθη σε διεθνές επίπεδο και αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Όπως προέκυψε μετά την ταξινόμηση των απαντήσεων, το 58% των Γάλλων ερωτηθέντων, κρίνει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα έπρεπε να διεξαχθούν, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην έρευνα, που διεξήχθη με την συμμετοχή 19.510 ατόμων από 28 διαφορετικές χώρες, το 57% των ανθρώπων που ερωτήθηκαν σε όλο τον κόσμο πιστεύουν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020, που αναβλήθηκαν για ένα χρόνο λόγω του κορονοϊού, δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθούν.

Ταυτόχρονα, τρία χρόνια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που θα διεξαχθούν στο Παρίσι, το 27% των Γάλλων δηλώνει πως δεν ενδιαφέρεται πολύ για το Τόκιο 2020, ενώ το 41% του γαλλικού πληθυσμού, δεν ασχολείται καθόλου και μόλις το 23% των Γάλλων δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται για την διοργάνωση του Τόκιο.

Τα υψηλότερα ποσοστά... αποδοχής, συγκεντρώνουν η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, με ποσοστά αποδοχής για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, 71%, 66% και 61%, αντίστοιχα.

Στον αντίποδα, ο μεγαλύτερος «εχθρός» των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι η Ασία, όπου μόλις το 14% των Νοτιοκορεατών και το 22% των Ιαπώνων, πιστεύουν ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί η κορυφαία αθλητική γιορτή.

Όσον αφορά τα πιο αναμενόμενα γεγονότα για τους Γάλλους κατά τη διάρκεια αυτών των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι ο στίβος (29%), το ποδόσφαιρο (18%) και η γυμναστική (17%). Το μπέιζμπολ / σόφτμπολ και η άρση βαρών είναι το λιγότερο ενδιαφέροντα για αυτούς (1%).

Το 62% των Γάλλων που ερωτήθηκαν πιστεύουν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ενθαρρύνουν τους νέους να παίξουν αθλήματα, έναντι του 92% των Κινέζων.

Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα, το 40% των Γάλλων θεωρούν ότι δεν υπάρχουν πάρα πολλές πατριωτικές διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.