Κατερίνα Στεφανίδη: «Είμαι σίγουρη ότι θα έχουμε καλύτερη συγκομιδή από το Ρίο»

Η Κατερίνα Στεφανίδη, η χρυσή Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ, στέλνει το δικό της μήνυμα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο και δηλώνει αισιόδοξη για τη συγκομιδή της ελληνικής αποστολής.

Κατερίνα Στεφανίδη: «Είμαι σίγουρη ότι θα έχουμε καλύτερη συγκομιδή από το Ρίο»

Η Στεφανίδη μίλησε για τη δύσκολη προετοιμασία της και παραδέχθηκε ότι η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων λειτούργησε ευεργετικά για εκείνη. Παράλληλα, έκανε την πρόβλεψη, ότι η ελληνική αποστολή θα έχει μεγαλύτερη συγκομιδή μεταλλίων, σε σχέση με την διοργάνωση του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Κατερίνας Στεφανίδη στο ΑΠΕ - ΜΠΕ:

-Σε λίγες ημέρες αρχίζει η μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού. Εκεί όπου κατάφερες την μεγαλύτερη επιτυχία σου. Πως αντιμετωπίζεις την αναμονή;

«Δεν το σκέφτομαι έτσι. Αυτή την στιγμή υπάρχει ένα άγχος για τους κανόνες και τι θα πρέπει να κάνουμε στην Ιαπωνία, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων. Νομίζω, ότι όσοι έχουμε αγωνιστεί ξανά σε Ολυμπιακούς Αγώνες έχουμε ένα μεγάλο αβαντάζ. Γνωρίζουμε πως είναι το χωριό, τι συμβαίνει και γενικότερα έχουμε αντιμετωπίσει ξανά τις καταστάσεις».

-Είχες μια δύσκολη προολυμπιακή χρονιά με αρκετούς τραυματισμούς. Σε τι κατάσταση είσαι τώρα;

«Τώρα είμαι πάρα πολύ καλά. Νομίζω για μια ακόμη χρονιά ο προπονητής μου κατάφερε να με φτάσει εκεί που πρέπει να είμαι, τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά πριν από μία μεγάλη διοργάνωση. Θεωρώ ότι μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα τελειοποιηθούν όλα. Είμαι, όμως, αρκετά καλά».

-Ο κόσμος όταν ακούει Κατερίνα Στεφανίδη σκέφτεται το χρυσό μετάλλιο. Η Κατερίνα Στεφανίδη τι σκέφτεται;

«Κι εγώ σκέφτομαι μόνο το χρυσό (γέλια). Νομίζω είναι πολύ σημαντικό να μπω στον αγώνα με στόχο το χρυσό. Θεωρώ πως όταν αγωνίζεσαι με στόχο την πρώτη θέση, μπορεί να βρεθεί μια άλλη αθλήτρια σε καλύτερη ημέρα και να βγεις δεύτερη ή τρίτη. Αν μπεις με στόχο το μετάλλιο, μπορεί να βγεις 4ος ή 5ος. Θεωρώ ότι είμαι σε θέση να τα καταφέρω».

-Πως λειτούργησε για εσένα η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων;

«Πάρα πολύ ευρεγετικά. Εμάς μας «έσωσε» η αναβολή. Πέρυσι θα αγωνιζόμουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά θα ήμουν σε πάρα πολύ κακή κατάσταση. Ακόμα κι εφέτος, να πω την αλήθεια, δυσκολεύτηκα. Δεν έκανα την προετοιμασία από το χειμώνα που έκανα το 2016, αλλά μετά από τόσα χρόνια προπόνησης και εμπειρίας, νομίζω ότι έχω σωστές βάσεις και δεν θα με επηρεάσει».

-Είσαι από τις πλέον αγαπητές αθλήτριες. Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο;

«Αυτό που βλέπω είναι ότι όλη η ελληνική ομάδα πάει στο Τόκιο με πάρα πολύ καλή διάθεση. Είμαι σίγουρη ότι θα έχουμε καλύτερη συγκομιδή από το Ρίο».