H BC Partners θα συζητήσει ξεχωριστά με τις ομάδες - Τι θα κάνουν ΕΡΤ και CosmoteTv

H BC Partners θα συζητήσει ξεχωριστά με τις ομάδες, ενώ δεν είναι διατεθειμένη να πάρει όλη την Super League. Τι θα κάνει με Champions League,  Europa League αλλά και με το Ισπανικό πρωτάθλημα.

H BC Partners θα συζητήσει ξεχωριστά με τις ομάδες - Τι θα κάνουν ΕΡΤ και CosmoteTv

Νέου τύπου ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο. Η Nova, η Cosmote TV αλλά και η ΕΡΤ πρωταγωνιστούν στις συζητήσεις, οι οποίες όμως γίνονται υπό τη σκιά της πανδημίας και της απόκτησης της Forthnet από την BC Partners. Η πρόθεση της τελευταίας για αυτόνομη ανάπτυξη της εταιρείας τηλεπικοινωνιών στην κινητή τηλεφωνία και η διάθεση για επένδυση κεφαλαίων στο αθλητικό θέαμα αλλάζει κατά πολύ τα δεδομένα.

Η BC Partners δεν επιθυμεί να μπει στην περιπέτεια της κεντρικής διαχείρισης της Super League, αλλά να αντιμετωπίσει κάθε ομάδα ξεχωριστά και ανάλογα με την απήχησή της να δώσει κίνητρα για να συνεχιστεί η συνεργασία με τη Nova. Η πρόθεση είναι να επανέλθει η Nova ισχυρή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, υπό τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η πανδημία. Στη συνέχεια θα εξεταστούν (το φθινόπωρο) το ισπανικό πρωτάθλημα, το UEFA και το UEFA Europa League.

Η Cosmote φαίνεται πως έχει δεχθεί προτάσεις για συνεργασία, αλλά είναι προσεκτική, καθώς η πανδημία θα στερήσει τα έσοδα που θα είχε από τα data που θα κατανάλωναν οι επισκέπτες στην Ελλάδα τους μήνες του καλοκαιριού. Το κενό αυτό πρέπει να καλυφθεί, αλλά υπάρχει και η επένδυση στον αθλητικό τομέα.

Τέλος, στο πεδίο υπάρχει και η ΕΡΤ, που εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει μείωση 30% στο συμβόλαιο με τις τέσσερις ομάδες της Super League. Θα μπορούσε όμως να φιλοξενήσει και κάποια μεγαλύτερη, αν χρειαζόταν. Τα ποσά που θα δοθούν για αθλητικό πρόγραμμα θα επηρεάσουν και τον τελικό προϋπολογισμό για το υπόλοιπο πρόγραμμα.

Πηγή: typologies.gr