Με μάσκες και γάντια στα γήπεδα οι δημοσιογράφοι

Η Super League κάνει σέντρα το σαββατοκύριακο και ο ΠΣΑΤ εξέδωσε ανακοίνωση γνωστοποιώντας το πώς θα πρέπει να μπαίνουν στα γήπεδα οι αθλητικοί συντάκτες.

Με μάσκες και γάντια στα γήπεδα οι δημοσιογράφοι

Τα παιχνίδια αρχίζουν ξανά το σαββατοκύριακο και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου εξέδωσε ανακοίνωση και δίνει οδηγίες για το πώς θα πρέπει να μπαίνουν στα γήπεδα οι αθλητικοί συντάκτες που θα κληθούν να καλύψουν τα παιχνίδια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ αναφέρει:

«Ξαναρχίζουν το Σαββατοκύριακο και στην Ελλάδα οι αγώνες του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, χωρίς θεατές και με ένα αυστηρό Υγειονομικό Πρωτόκολλο, που αφορά όλες τις πλευρές. Φυσικά και τους Αθλητικούς Συντάκτες, που θα καλύψουν τους αγώνες με μάσκα και γάντια.

Ο ΠΣΑΤ συνεργάστηκε αυτές τις ημέρες με όλους τους φορείς, δηλαδή τις Υγειονομικές Αρχές, στελέχη του Υπουργείου Αθλητισμού και το Γραφείο Τύπου της Διοργανώτριας.

Ο ΠΣΑΤ, σεβόμενος τις επιταγές των Υγειονομικών Αρχών, που στόχο έχουν τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, συνεργάστηκε με τις υπηρεσίες Τύπου της Σούπερ Λίγκας και συμφώνησε μαζί τους για τη διευκόλυνση του έργου των αθλητικών συντακτών, που θα καλύψουν τους αγώνες.

Το Υγειονομικό Αγωνιστικό Πρωτόκολλο, που αφορά στους αθλητικούς συντάκτες, έχει καταρτιστεί με τη σύμφωνη γνώμη του Συνδέσμου. Μετά τις καίριες παρεμβάσεις του, χρειάστηκαν ελάχιστες αλλαγές από τον ΕΟΔΥ και την Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ.

Καλούμε τα μέλη μας να σεβαστούν το Πρωτόκολλο και να συνεργαστούν με το Γραφείο Τύπου της Σουπερ Λίγκας και των Γραφείων Τύπου των ΠΑΕ που έχουν ενημερωθεί για όσα θα ισχύσουν. Είναι μια δύσκολη περίοδος και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε, ώστε να πάνε όλα καλά.

Από την πλευρά μας, υπενθυμίζουμε ότι:

Όλοι ανεξαιρέτως όσοι εισέρχονται στο γήπεδο (δηλαδή συμπεριλαμβάνονται και οι εκπρόσωποι ΜΜΕ, φωτοειδησεογράφοι, τεχνικοί ραδιοτηλεοπτικής παραγωγής κ.λπ.) κι εφόσον έχουν διαπιστευθεί από τη γηπεδούχο ομάδα, θα πρέπει να συμπληρώνουν το Δελτίο καταγραφής, για την ασφαλή είσοδο σε αθλητική εγκατάσταση διεξαγωγής αγώνων Σούπερ Λίγκας.

Τα Γραφεία Τύπου των ΠΑΕ είναι υποχρεωμένα να αποστέλλουν το Δελτίο καταγραφής για την ασφαλή είσοδο σε κάθε αθλητική εγκατάσταση διεξαγωγής αγώνων στους δημοσιογράφους, φωτοειδησεογράφους κ.λπ., που εγκρίνονται να εισέλθουν ως διαπιστευμένοι στο γήπεδο, προκειμένου να διευκολυνθεί πιθανή αναγκαία ιχνηλάτηση.

Ο αριθμός των ΜΜΕ είναι 30 το ανώτερο και επιτρέπεται να διαπιστεύεται ένας (1) δημοσιογράφος ανά Μέσο, ανάλογα πάντα με την χωρητικότητα που διαθέτει κάθε αθλητική εγκατάσταση στα δημοσιογραφικά. Εξυπακούεται ότι εισέρχονται ΜΟΝΟ συνάδελφοι, που έχουν προσκομίσει διαπίστευση από το Μέσο τους. Κατά την παραμονή τους στον χώρο εργασίας τους, κερκίδα Τύπου, αίθουσα Τύπου, οι συνάδελφοι πρέπει να φοράνε προστατευτική μάσκα και γάντια.

Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων μετά και την ακύρωση της επίσημης Συνέντευξης Τύπου και του ρεπορτάζ Μικτής ζώνης, υπάρχει ισχυρή σύσταση για μεγαλύτερα flash interviews, αλλά και για όσο το δυνατόν συχνότερη διάθεση προπονητών και παικτών για μίνι εξ αποστάσεως συνεντεύξεις. Όλοι οι συνάδελφοι των Γραφείων Τύπου των ΠΑΕ έχουν αντιληφθεί τις νέες ιδιαίτερες και ειδικές συνθήκες και έχουν δεσμευτεί στην τήρηση του Πρωτοκόλλου, αλλά και στη διευκόλυνση των αθλητικών συντακτών στο έργο τους.

Ο ΠΣΑΤ βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τις αρμόδιες Αρχές και θα συμβάλει στην τήρηση όλων των κανόνων. Αν χρειαστούν αλλαγές, θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως.

Από τον ΠΣΑΤ

Το αγωνιστικό Πρωτόκολλο που ισχύει για την επανέναρξη της Σουπερ Λίγκας μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ