Το φλερτ πρώην του Mega με το Open και το «σε διαφορετική στρατηγική εγώ και το Open» του Μιχαλέλη

O Χρήστος Παναγιωτόπουλος, πρώην του Mega, υποψήφιος στο Open στη θέση του Δημήτρη Μιχαλέλη- Το σενάριο αποχώρησης και άλλους στελέχους από το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη.

Το φλερτ πρώην του Mega με το Open και το «σε διαφορετική στρατηγική εγώ και το Open» του Μιχαλέλη

Ο Δημήτρης Μιχαλέλης παραιτήθηκε από το Open και μόλις η είδηση έγινε γνωστή άνοιξε και η κουβέντα για τον αντικαταστάτη του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης και Ειδήσεων του καναλιού.

Το πρώτο και μοναδικό έως τώρα όνομα που ακούστηκε σύμφωνα με το enimerosi24 είναι αυτό του Χρήστου Παναγιωτόπουλου. Πρόκειται για τον πρώην διευθυντής ειδήσεων του MEGA. Μάλιστα, το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει: «Σχεδόν οριστικό θεωρείται ότι η διάδοχη κατάσταση στην ενημέρωση του OPEN ακούει στο όνομα του Χρήστου Παναγιωτόπουλου. Ο πρώην διευθυντής ειδήσεων του MEGA λέγεται ότι έχει συμφωνήσει με το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη και η ανακοίνωση αναμένεται – εκτός απροόπτου, στην αρχή της επόμενης εβδομάδας».

Την ίδια ώρα οι typologies αναφέρουν ότι «πρώην στέλεχος του Mega ακούγεται πως εδώ και καιρό είναι σε άτυπη επικοινωνία με τον τηλεοπτικό σταθμό Open. Αν θα ενεργοποιηθεί η σχέση μετά την παραίτηση του Δ. Μιχαλέλη, από τη θέση του γενικού διευθυντή ειδήσεων, τότε ενδεχομένως θα έχουμε στροφή στο πολιτικό περιεχόμενο. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρχει και αποχώρηση και στελέχους από το πρόγραμμα».

Μιχαλέλης: Από τον Χατζηνικολάου στον Μαρινάκη και από εκεί στo Open του Σαββίδη - Πότε παραιτήθηκε

Η επιστολή Μιχαλέλη

Στο μεταξύ, ο Δημήτρης Μιχαλέλης μέσω επιστολής -τη δημοσιεύει το insider.gr- εξηγεί στους συναδέλφους του, τους λόγους της παραίτησής του από τη διεύθυνση ειδήσεων και ενημέρωσης του καναλιού.

Αγαπητές και αγαπητοί Συνάδελφοι,
Φίλες, φίλοι,

Στις ημέρες του κορωνοϊού, ακόμη και οι «αποχαιρετισμοί» προσαρμόζονται σε άλλα δεδομένα. Κι έτσι, αντί να σας απευθύνω πρόσκληση για δημόσια συνάντηση, οφείλω να περιοριστώ σ’ αυτήν την ψυχρή ηλεκτρονική επικοινωνία. Έτσι κι αλλιώς οι «αποχαιρετισμοί» είναι δύσκολοι, πολλώ δε μάλλον όταν τους επιδεινώνει η απόσταση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας…

Δυστυχώς αυτός ο τρόπος επικοινωνίας δεν μπορεί να χωρέσει ούτε το μέγεθος του ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ούτε της ευγνωμοσύνης που νιώθω για κάθε τεχνικό και δημοσιογράφο που συνέβαλε στο «μικρό θαύμα» των τελευταίων είκοσι δυο μηνών. Κι αυτό, παρά τις αμφισβητήσεις, διαβολές και πόλεμο που δεχθήκαμε από πολλές πλευρές. Όχι μόνο εξωτερικές…

Δημοσιογράφοι και τεχνικοί δημιουργήσατε «κάτι», όχι από το μηδέν, αλλά από πολύ πιο κάτω. Όχι απλά ένα νέο κανάλι! Μετακόμιση, νέα κτήρια, νέοι συνάδελφοι, νέα μηχανήματα, νέες εγκαταστάσεις, νέες απαιτήσεις, νέος τρόπος εργασίας, νέο πρόγραμμα. Κι όλα αυτά με το «κανάλι» σε λειτουργία. Ένα κανονικό κανάλι θα θεωρούσε «επίτευγμα» αν κατάφερνε να συνδυάσει δυο από τα παραπάνω. Εσείς όμως τα πετύχατε όλα μαζί. Κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί κανείς να το «αφαιρέσει», να το «ακυρώσει» ή να το «μηδενίσει»!

Δεν έχει σημασία, αν ό,τι έγινε ήταν καλό, μέτριο ή κακό. Έτσι κι αλλιώς, πάντα όποιος φεύγει θεωρεί ότι όλα έγιναν «καλώς» και κάποιος που έρχεται πιστεύει ότι έγιναν «κακώς». Έτσι κι αλλιώς καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του, τόσο για τα γεγονότα, όσο και για τους άλλους.

Πλην όμως η πραγματικότητα δεν αλλάζει: το κανάλι είναι εδώ με Ειδησεογραφικά και Ενημερωτικά προγράμματα, τα οποία από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του ΟΡΕΝ πηγαίνουν συνεχώς καλύτερα. Πολύ δε καλύτερα, αν τα συγκρίνει κάποιος με αντίστοιχα παραδείγματα «νεότευκτων» καναλιών από το παρελθόν.

(σ.σ: κι επειδή πολλά λέγονται και γράφονται θα δείτε λίγο πιο κάτω τους αδιάψευστους μάρτυρες: τους «αριθμούς». Και τη σύγκριση των ενημερωτικών προγραμμάτων του ΟΡΕΝ πέρσι με φέτος):

Όμως από τον Ιανουάριο του 2020 κι εντεύθεν η σκέψη και η στρατηγική που μας είχαν φέρει μέχρι εκείνο το σημείο, άρχισαν να μην συμβαδίζουν με τις σκέψεις σημαντικών παραγόντων του καναλιού.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, το σημαντικό για εμένα, τώρα που ολοκληρώνεται ο κύκλος μου στο ΟΡΕΝ είναι να Ευχαριστήσω όλους για το τόσο έντονο και αγωνιώδες ταξίδι που κάναμε μαζί.

Αποχωρώ έχοντας τη βεβαιότητα πως κάναμε ό,τι ήταν καλύτερο για να στηθεί και να σταθεί ένα νέο κανάλι στα πόδια του. Και για να μπορεί από εδώ και πέρα να μπει σε ένα νέο κύκλο.

Αποχωρώ, έχοντας τη βεβαιότητα ότι ήμουν επικεφαλής μιας ομάδας δημοσιογράφων που πέτυχε κάτι μοναδικό: από το «τίποτα» να σταθεί όρθια σε τρείς αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις με -κατά γενική ομολογία- εξαιρετικό τρόπο και πριν καν το ΟΡΕΝ κλείσει εννέα μήνες ζωής. Αλλά και να προσφέρει ενημέρωση χωρίς «δουλείες» και τα όποια λάθη να είναι «δικά μας» και όχι από αγνώστους υποβολείς ή φιλοδοξίες και κρυφές ατζέντες στελεχών.

Αποχωρώ με την Ευχή και την Ελπίδα, η κορυφή -την οποία αξίζετε- να είναι κοντά.

Αποχωρώ με τη χαρά ότι γνώρισα συνεργάτες που θέλησαν να μοιραστούν το ίδιο τηλεοπτικό «όνειρο».

Αποχωρώ με την αίσθηση ότι προσωπικώς τίμησα κάθε συμφωνία που είχαμε κάνει με καθένα χωριστά και με τη βεβαιότητα ότι κανένας δεν αδικήθηκε. Ασφαλώς μπορεί να υπήρχαν προσωπικές επιθυμίες που δεν ικανοποιήθηκαν.

Αποχωρώ με τη χαρά ότι παρά τις πολλές δυσκολίες δεν χτίσαμε «Βυζάντια», που τόσο έχουν ταλαιπωρήσει όλους στη διαδρομή μας.

Αποχωρώ, αδυνατώντας να βρω τα κατάλληλα λόγια να σας Ευχαριστήσω!!

Σας Εύχομαι Υγεία, Δύναμη, Αντοχή και Επιτυχίες.

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ σε ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!

Δημήτρης Μιχαλέλης

Υ.Γ.: επιφυλάσσομαι για… κανονικό ευχαριστήριο αποχαιρετισμό μετά το τέλος του κορωνοϊού!!
Δ.Μ.