Μιχαλέλης: Από τον Χατζηνικολάου στον Μαρινάκη και από εκεί στo Open του Σαββίδη - Πότε παραιτήθηκε

Από τα επίσημα του Καραϊσκάκη, διευθυντής σε διάφορα ΜΜΕ, ο Δημήτρης Μιχαλέλης είχε παραιτηθεί εδώ και καιρό από το Open

Μιχαλέλης: Από τον Χατζηνικολάου στον Μαρινάκη και από εκεί στo Open του Σαββίδη - Πότε παραιτήθηκε

Φίλος του Ολυμπιακού, για πολλά χρόνια θαμώνας στα επίσημα του «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μιχαλέλης -μεταξύ άλλων- έχει διατελέσει διευθυντής στον Alpha και γενικός διευθυντής στην ΕΡΤ, ενώ τα τελευταία χρόνια πέρασε από τη θέση του διευθυντή των ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ιβάν Σαββίδη.

Τον Οκτώβριο του 2016 ο Μιχαλέλης αποχαιρέτησε τη «Real News» του Νίκου Χατζηνικολάου, στην οποία ήταν διευθυντής σύνταξης. Είχε ήδη συμφωνήσει να αναλάβει διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του υπό σύσταση -τότε- καναλιού του Βαγγέλη Μαρινάκη. Το κανάλι όμως δεν άνοιξε. Ήταν η εποχή που οι καναλάρχες πάσχιζαν μέσω του διαγωνισμού να αποκτήσουν κανάλι.

Ο Δημήτρης Μιχαλέλης επέστρεψε ύστερα από λίγο καιρό στη «Real» και τον Ιούνιο του 2018 ανέλαβε γενικός διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης στη νέα εποχή του τότε Εpsilon TV, μετέπειτα Open TV του Ιβάν Σαββίδη. «...Ο Δημήτρης Μιχαλέλης έχει εμπειρία και μακρά προϋπηρεσία σε επιτελικές θέσεις, τόσο στη δημόσια τηλεόραση όσο και στους μεγαλύτερους ιδιωτικούς σταθμούς της χώρας, ενώ παράλληλα έχει σημαντική διαδρομή στην ηγεσία εφημερίδων και ραδιοφωνικών σταθμών...», ανέφερε η ανακοίνωση.

Έως σήμερα το πρωί, οπότε και ανακοινώθηκε από το κανάλι η αποχώρησή του. Τι οδήγησε στην παραίτηση επισήμως δεν έγινε γνωστό, καθώς ούτε ο ίδιος προς στιγμήν έχει τοποθετηθεί.

Πότε παραιτήθηκε

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το e-tetradio, ο Δημήτρης Μιχαλέλης είχε δηλώσει παραίτηση από τις αρχές Μαρτίου, στέλνοντας πολυσέλιδη επιστολή στο ΔΣ του καναλιού. Εξηγούσε αναλυτικά στους υπεύθυνους του Open TV ότι διαφωνούσε με την οπτική των ειδήσεων, όπως τις παρουσίαζε το κανάλι. Ήταν ένα μοντέλο που δεν μπορούσε να το υπηρετήσει. Οπότε και τους ενημέρωσε εγκαίρως ώστε το κανάλι να έχει τον απαραίτητο χρόνο προκειμένου να βρει τον αντικαταστάτη του.

Τα νούμερα τηλεθέασης σίγουρα είναι ένας λόγος πάντως να υπάρχουν γκρίνιες στο Open. Το περασμένο Σάββατο χαρακτηριστικά το δελτίο ειδήσεων έκανε τα χειρότερα νούμερα από την ημέρα που ξεκίνησε το κανάλι, μόλις με 3,5% στο δυναμικό κοινό, τελευταίο δελτίο μαζί με αυτό της κρατικής τηλεόρασης που έκανε επίσης 3,5%.

Πάντως το όνομα του Δημήτρη Μιχαλέλη ήρθε έντονα στο προσκήνιο πριν από λίγες ημέρες λόγω ενός βίντεο που προβλήθηκε στο Open από την παραλία της Θεσσαλονίκης με κόσμο να περπατά σε μέρες καραντίνας. Κάποιοι υποστήριξαν ότι η εικόνα δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

Τότε ο Μιχαλέλης είχε αντιδράσει άμεσα και είχε γράψει στα social media: «Προφανώς κάποιοι την Ενημέρωση την αντιλαμβάνονται είτε ως αστείο, είτε ως ''σενάριο συνωμοσίας'', ή ακόμη κι ως πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Επειδή όμως εμείς στις Ειδήσεις του ΟΡΕΝ δεν την αντιλαμβανόμαστε με κάποιον από αυτούς τους τρόπους κι επειδή η ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες -ιδίως αυτό το διάστημα- πρέπει να είναι ΑΠΟΛΥΤΗ, πριν από λίγη ώρα εστάλη στο ΕΣΡ επιστολή. Προσφεύγουμε αυτοβούλως για όσα κακοηθέστατα έχουν αναφερθεί για την τηλεοπτική κάλυψη της περασμένης Δευτέρας στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης.

Διότι το ΕΣΡ είναι το μόνο αρμόδιο να κρίνει και μετά... βλέπουμε! (σ.σ: προφανώς και εστάλη στο ΕΣΡ όλο το υλικό)».