Mισθοί 40.000 ευρώ στην ΕΡΤ και πλαφόν 3.000

Mια ανάρτηση που έκανε ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γιώργος Πεταλωτής, για τα ποσά που έπαιρναν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ προ και μετά μνημονίου.

Mισθοί 40.000 ευρώ στην ΕΡΤ και πλαφόν 3.000

Έγραψε ο κ. Πεταλωτής:

«Τα περί ΕΡΤ δεν με εκπλήσσουν. Πλέον. Μόνον μία απορία θα ήθελα να λύσω. Το 2009 βρήκαμε την ΕΡΤ, πέραν των άλλων, να δίνει 35άρια και 40άρια μισθούς τον μήνα σε διάφορες φίρμες για να μας ενημερώνουν, κατά το δοκούν άλλων κυρίως.

Βάλαμε αμέσως πλαφόν τις 3.000 ευρώ το μήνα. Μην αντέχοντας την υποβάθμιση έφυγαν. Και γίνανε κάποιοι ορκισμένοι εχθροί μας φυσικά. Βρέθηκαν εργατικοί, αντικειμενικοί, αξιοπρεπείς που δούλεψαν με τους νέους μισθούς. Η απορία μου συνίσταται στο εξής: οι μισθοί από τότε, που η κρίση εκδηλώθηκε, αποκαλύφθηκε το βάθος της, η ανεργία στον δημοσιογραφικό κλάδο σαρώνει, πώς κυμαίνονται άραγε;

Η ΕΡΤ μετά το μαύρο, τι δίνει άραγε και κυρίως τι θα δώσει σε όσους θα αντικαταστήσουν τους μέχρι χθες (αν μπορεί να αντικατασταθεί μια Ακριβοπούλου βέβαια …). Αυτά θα μπορούσε να τα ρωτήσει και κάποιος Βουλευτής».

Oι μισθοί πλέον στην ΕΡΤ δεν ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ(μεικτά), αλλά υπάρχει το παραθυράκι της εξωτερικής παραγωγής. Με αυτές συμφωνήθηκαν οι εκπομπές της Κατερίνας Ακριβοπούλου και του Σεραφείμ Κοτρώτσου. Οι συμβάσεις τους όμως έληξαν και δεν ανανεώθηκαν.