Το σχέδιο για να μειωθούν -χωρίς απολύσεις- οι 2.220 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ

Ο τρόπος που έχει βρει η κυβέρνηση , προκειμένου να φύγει κόσμος, για μια συρρικνωμένη ΕΡΤ.

Το σχέδιο για να μειωθούν -χωρίς απολύσεις- οι 2.220 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ

Κυβερνητικά στελέχη έχουν πει αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό ότι δεν πρόκειται να απολυθούν εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Παρά το γεγονός αυτό σχεδιάζουν μείωση των εργαζομένων στη Δημόσια Τηλεόραση.

Ψάχνουν λύση - Η ΕΡΤ πάει στον Πέτσα για τα αθλητικά

Όπως αναφέρουν οι Τυπολογίες, αυτό που εξετάζεται σύμφωνα με πληροφορίες είναι το ζήτημα της εθελούσιας εξόδου των εργαζομένων από την ΕΡΤ.

«Τηλεοπτική σεζόν 2019-2020»: Πάει η Μαρία Χούκλη στην ΕΡΤ;

Στην κυβέρνηση επικρατεί η σκέψη για συρρικνωμένη ΕΡΤ και επιχειρούν, χωρίς να προχωρήσουν σε απολύσεις, να μειώσουν το προσωπικό των 2.220 ατόμων σε μια εταιρεία που έχει κύκλο εργασιών ύψους 190 εκατ. ευρώ.

Προεκλογικά, υπήρξαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες υπήρχε εισήγηση του Τ. Θεοδωρικάκου για την ΕΡΤ να μείνει μόνο ένα κανάλι κάτι όμως που είχε διαψευστεί. Η ΕΡΤ σήμερα έχει τέσσερα κανάλια: ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3 και ΕΡΤ Sports. Επίσης είχε αναφερθεί ότι θα κοπούν οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ και πως η ΕΡΤ θα έχει και το Πρώτο, και το Δεύτερο, και το Τρίτο και το Kosmos, και τη Φωνή της Ελλάδας.

Δημοσίευμα στέλνει την Ακριβοπούλου στο Kontra ή στον... Κόκκαλη

«Την ΕΡΤ όπως είναι σήμερα να την ξεχάσουμε» είχε πει πριν από τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός είχε τονίσει: «Η χώρα χρειάζεται δημόσια τηλεόραση, αλλά όχι όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας. Το τέλος υπέρ της ΕΡΤ θα μειωθεί στο μισό και θα προσαρμοστεί σε αυτόν τον προϋπολογισμό. Αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό, θα λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό. Αυτό που γίνεται σήμερα στην ΕΡΤ είναι θλιβερό και απαράδεκτο».