One TV: Γιατί το κανάλι του Μαρινάκη εκπέμπει μόνο διαδικτυακά και πότε «βγαίνει» στην τηλεόραση

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία έκδοσης άδειας.

One TV: Γιατί το κανάλι του Μαρινάκη εκπέμπει μόνο διαδικτυακά και πότε «βγαίνει» στην τηλεόραση

Το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη, το One TV έκανε διαδικτυακή πρεμιέρα την περασμένη Πέμπτη. Από τότε εκπέμπει καθημερινά οκτάωρο πρόγραμμα μέσω του διαδικτύου και μόνο. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι προ μηνών, ο αρχικός προγραμματισμός έλεγε ότι μέσα στον Μάιο, το κανάλι επρόκειτο να εκπέμψει κανονικά, δηλαδή στην τηλεόραση.

Το πρόβλημα προέκυψε πριν από περίπου ένα μήνα και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο έλεγχος του φακέλου του καναλιού από το ΕΣΡ. Έως τότε το Channel One επρόκειτο να βγει στον τηλεοπτικό αέρα στο τέλος Μαΐου.

Παράλληλα, με το διαδικτυακό project ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε καταθέσει κανονικά αίτηση στο ΕΣΡ για τηλεοπτική άδεια εθνικής εμβέλειας διεκδικώντας την έκτη άδεια μετά από αυτές που πήραν Alpha TV, Star, ΣΚΑΪ, Open TV και ΑΝΤ1.

Ο έλεγχος του φακέλου της «Alter Ego» ήταν σε εξέλιξη όταν πριν από περίπου ένα μήνα, οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης γνωστοποίησαν ότι πλέον θα εργάζονται μόνο εντός του ωραρίου. Δεν θα κάνουν δηλαδή υπερωρίες. μέχρι να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση που τους είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση.

Για όσους δεν γνωρίζουν, αυτό σημαίνει τεράστια καθυστέρηση καθώς οι υποθέσεις στο ΕΣΡ είναι πάρα πολλές και η υπερωριακή εργασία μόνιμο καθεστώς. Κάπως έτσι το κανάλι Μαρινάκη είναι δύσκολο να πάρει την άδεια μέσα στον Μάιο.

Έτσι, ο νέος προγραμματισμός αναφέρει ότι όλα θα είναι έτοιμα με την έναρξη της τηλεοπτικής σεζόν 2019-20. Δηλαδή το προσεχές φθινόπωρο, λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές.