Τι ακριβώς έγινε και «πλακώθηκαν» δύο δημοσιογράφοι της ΕΡΤ - Διέρρευσαν τα ονόματα τους

Το σκίσιμο στο φρύδι, τα σπασμένα γυαλιά και η μήνυση

Τι ακριβώς έγινε και «πλακώθηκαν» δύο δημοσιογράφοι της ΕΡΤ - Διέρρευσαν τα ονόματα τους

Το επεισόδιο που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στην ΕΡΤ ανάμεσα σε δύο αθλητικούς συντάκτες έκανε αμέσως τον γύρο του διαδικτύου και σήμερα υπάρχουν σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο. Προκάλεσε δε και την αντίδραση της διοίκησης, η οποία λίγο αργότερα εξέδωσε και ανακοίνωση μέσω της οποίας ενημέρωνε για την έναρξη των πειθαρχικών διαδικασιών που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ωστόσο, υπάρχουν διάφορες εκδοχές για το τι ακριβώς συνέβη. Η πραγματικότητα είναι ότι οι δύο δημοσιογράφοι Νίκος Γιαννόπουλος-Άλκης Πασαλίδης, συνομίλησαν σε έντονο ύφος λίγο πριν από το συμβάν. Ο πρώτος διαμαρτυρήθηκε στον δεύτερο διότι θέμα του δεν έπαιξε στο Δελτίο Ειδήσεων. Ο δεύτερος φέρεται να παρέπεμψε τον πρώτο στους αρχισυντάκτες του. Τότε αυτός του απάντησε με άκρως υβριστικό χαρακτηρισμό και ήρθε η αντίδραση του άλλου με μια μπουνιά και ένα χαστούκι. Αποτέλεσμα, να πέσει κάτω, να σπάσουν τα γυαλιά του και να σκιστεί κοντά στο φρύδι του.

Τον σήκωσαν συνάδελφοι και προσπάθησε να χτυπήσει τον «αντίπαλό» του αλλά τελικά τον συγκράτησαν οι παρευρισκόμενοι. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες καθώς από το σημείο που είχε αποκομίσει το σκίσιμο, έτρεχε αίμα και όπως ο ίδιος ενημέρωσε πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής όπου επρόκειτο να καταθέσει μήνυση.

Όσον αφορά τον άλλο εμπλεκόμενο αποχώρησε από το Ραδιομέγαρο αμέσως. Άλλωστε αν όντως έχει κατατεθεί μήνυση, κινδύνευε να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτόφωρου.

Η ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν στην οποία ανέφερε: «Η διοίκηση της ΕΡΤ έχει λάβει πλήρη γνώση του περιστατικού που σημειώθηκε μεταξύ δύο εργαζόμενων δημοσιογράφων της εταιρείας.

Οι παράμετροι του περιστατικού εξετάζονται διεξοδικώς από τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα της εταιρείας, ενώ έχουν ήδη κινηθεί οι απαραίτητες πειθαρχικές διαδικασίες για τη διακρίβωση των γεγονότων και τον καταλογισμό ευθυνών, όπου αυτές προκύψουν.

Σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουν ανεκτές ενέργειες, οι οποίες αντιβαίνουν τον κανονισμό της εταιρείας, την ευπρέπεια και τη συναδελφικότητα».