Από το ΠΡΟΠΟ του 1959, στο Στοίχημα του 21ου αιώνα: Η βαριά βιομηχανία των bookmakers

Η διαδρομή του στοιχηματισμού και η γιγάντωσή του μέσα στο χρόνο. Από το ΠΡΟΠΟ του 1959, στο Στοίχημα του 21ου αιώνα. Μύθοι και πραγματικότητες ενός κοινωνικού φαινομένου.

Από το ΠΡΟΠΟ του 1959, στο Στοίχημα του 21ου αιώνα: Η βαριά βιομηχανία των bookmakers

Επί ένα μήνα (11 Ιουνίου – 11 Ιουλίου) τα βλέμματα των φιλάθλων θα είναι στραμμένα σε μεγάλα ευρωπαϊκά γήπεδα ποδοσφαίρου, εκεί όπου θα διεξαχθεί η κορυφαία διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου. Το EURO ξεκινά και οι απανταχού παίκτες του στοιχήματος ετοιμάζονται για τις μεγάλες ποδοσφαιρικές βραδιές.

Η ΕΡΑσπορ 101,8 μέσα από την εκπομπή «Κάνε παιχνίδι μόνος σου», αυτή τη Δευτέρα το βράδυ (7/6, 22:00-24:00), επιχειρεί να προσεγγίσει την κοινωνική διάσταση του φαινομένου. Να καταγράψει «μύθους και πραγματικότητες» για το στοίχημα. Πικρές αλήθειες που επιβάλλεται να γνωρίζουμε. Η βαριά βιομηχανία των bookmakers παγκοσμίως. Η διαδρομή του στοιχηματισμού και η γιγάντωσή του μέσα στο χρόνο. Από το ΠΡΟΠΟ του 1959, στο Στοίχημα του 21ου αιώνα.

Καυτά ερωτήματα καλούνται να απαντηθούν, όπως πως προστατεύονται οι παίκτες και τι πρέπει να προσέχουν. Η κοινωνική διάσταση του φαινομένου. Πόσο επηρεάζει την καθημερινότητα και την ψυχολογία μας μια αποτυχία ή μια επιτυχία στα τυχερά παιχνίδια. Τι γίνεται όταν ξεπεραστεί η «λεπτή κόκκινη γραμμή» και πως αντιμετωπίζεται ο εθισμός στον τζόγο.

Στο στούντιο θα είναι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «100 δρόμοι για την επιτυχία», Αργύρης Παγαρτάνης, ενώ θα συμβάλουν με τις παρεμβάσεις τους οι δημοσιογράφοι Άγγελος Μενδρινός, Γιάννης Μηνδρινός, Νίκος Μποζιονέλος και Γιάννης Ράνιος.

Θα μιλήσουν ακόμη, η ψυχολόγος Ελένη Βότικα, υπεύθυνη του ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ που απευθύνεται σε άτομα με πρόβλημα χρήσης αλκοόλ ή παθολογικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδιακαι ο πρόεδρος των Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρακτόρων ΟΠΑΠ και πρόεδρος της Ενωσης Πρακτόρων ΟΠΑΠ του νομού Αττικής, Γιώργος Πουλημάς.

«Κάνε παιχνίδι μόνος σου», η εκπομπή της ΕΡΑσπορ 101,8, όπου κάθε Δευτέρα βράδυ (22:00 - 24:00) ηθοποιοί, τραγουδιστές, συνθέτες, ποιητές, μουσικοί παραγωγοί, διανοούμενοι, επιστήμονες, δημοσιογράφοι, αθλητές, προπονητές έχουν τη δική τους εκπομπή στο δημόσιο αθλητικό ραδιόφωνο! Φορούν τα ακουστικά, παίρνουν το μικρόφωνο, επιλέγουν τα τραγούδια και μέσα από αυτά παρουσιάζουν «έργα και ημέρες» της ζωής και της καριέρας τους.

ΣΤΟΙΧΗΜΑ: ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ

Δευτέρα βράδυ (7/6, 22:00) στην ΕΡΑσπορ 101,8
Επιμέλεια-παρουσίαση: Τάσος Επιτρόπου.
ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ: https://webradio.ert.gr/eraspor/