«Disconight» στην ΕΡΑσπορ με τη Gloria Gaynor να «συναντά» τον Πετρολούκα Χαλκιά

Η ΕΡΑσπορ 101,8 «χορεύει» στους ρυθμούς της Ντίσκο. Disconight με τη Gloria Gaynor να μιλάει για το «I Will Survive» και την δήλωση-«έκπληξη» που είχε κάνει ο Πετρολούκας Χαλκιάς για το «That ’s the way I like it».

«Disconight» στην ΕΡΑσπορ με τη Gloria Gaynor να «συναντά» τον Πετρολούκα Χαλκιά

Αυτή τη Δευτέρα το βράδυ (22/2, 22:00), θα «κάνει παιχνίδι» στο δημόσιο αθλητικό ραδιόφωνο ο συλλέκτης δίσκων, δημοσιογράφος, Dj και μουσικός παραγωγός του Κόσμος 93,6, Πέτρος Αδάμ. Για ένα δίωρο θα επιλέξει αγαπημένα κομμάτια, που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή. Η ιστορία της «μαύρης» μουσικής, οι επιρροές της Ντίσκο, η Ιταλοντίσκο στην Ευρώπη, το θρυλικό Studio 54, οι ντισκοτέκ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ άλλων, θα ακουστεί απόσπασμα από παλαιότερη συνέντευξη που παραχώρησε, η Γκλόρια Γκέινορ (Gloria Gaynor), στον Πέτρο Αδάμ. Η diva της Ντίσκο μιλάει για την παγκόσμια επιτυχία της «I Will Survive».

Θα παρέμβουν, o γνωστός «G-Poly» Γιώργος Πολυχρονίου, παρουσιαστής, ραδιοφωνικός παραγωγός, Dj, δημοσιογράφος και συλλέκτης δίσκων, καθώς και ο Λευτέρης Κογκαλίδης, δημοσιογράφος, τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός παραγωγός.

Ακόμη θα μιλήσει ο Γιάννης Ντατσόπουλος, ένας από τους παλιότερους εν ενεργεία Dj στην Ευρώπη.

Τέλος, θα ακουστεί η δήλωση-«έκπληξη» του σπουδαίου Έλληνα πρεσβευτή της παραδοσιακής μουσικής και οργανοπαίχτη, Πετρολούκα Χαλκιά, σχετικά με το πώς γράφτηκε και ηχογραφήθηκε η μεγαλύτερη επιτυχία των KC and The Sunshine Band, «That’ s the way I like it».

«Disconight» στην ΕΡΑσπορ, για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι.

Κάνε παιχνίδι μόνος σου, η εκπομπή της ΕΡΑσπορ 101,8, όπου κάθε Δευτέρα βράδυ (22:00-24:00) ηθοποιοί, τραγουδιστές, συνθέτες, ποιητές, μουσικοί παραγωγοί, διανοούμενοι, επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, μουσικοί παραγωγοί, δημοσιογράφοι, αθλητές, προπονητές έχουν τη δική τους εκπομπή στο δημόσιο αθλητικό ραδιόφωνο! Φορούν τα ακουστικά, παίρνουν το μικρόφωνο, επιλέγουν τα τραγούδια και μέσα από αυτά παρουσιάζουν «έργα και ημέρες» της ζωής και της καριέρας τους.

Μαζί τους, σε δεύτερο ρόλο, ο Τάσος Επιτρόπου.

ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ: https://webradio.ert.gr/eraspor/