ΕΡΤ: Η οδηγία να μην «παίξει» το βίντεο Μητσοτάκη στην Ικαρία - Τι απαντά η δημόσια τηλεόραση (pic)

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η αποκάλυψη εγγράφου που καλεί τους παραγωγούς της ΕΡΤ να φροντίσουν έτσι ώστε να «εξαφανιστούν» από τα δελτία τα πλάνα με τον το επίμαχο γεύμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία.

ΕΡΤ: Η οδηγία να μην «παίξει» το βίντεο Μητσοτάκη στην Ικαρία - Τι απαντά η δημόσια τηλεόραση (pic)

Αίσθηση έχει προκαλέσει η διαρροή γραπτής οδηγίας μέσω της οποίας οι παραγωγοί της ΕΡΤ καλούνται να μην «παίζουν» στα δελτία της δημόσιας τηλεόρασης πλάνα από το βίντεο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιβόητο, πλέον, γεύμα της Ικαρίας αλλά και πλάνα του Δημήτρη Λιγνάδη παρά μόνο αν είναι μόνος του!

Τη σχετική αποκάλυψη έκανε στα social media, o δημοσιογράφος Χρήστος Ξανθάκης ο οποίος έγραψε τα εξής: χτες το μεσημέρι, στο δελτίο της ΕΡΤ1 έπαιξε η «επίσκεψη» στην Ικαρία. προέκυψε χαμός φυσικά και για να μην γίνει ξανά τέτοιο «λάθος» κολλήθηκε η ανακοίνωση της φωτό στην Αίθουσα Παραγωγής.

Στο θέμα παρενέβη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιοπουλος, ο οποίος τόνισε:

«Η επιλογή της ΕΡΤ να λογοκρίνει και να "εξαφανίζει" ειδήσεις (υπό τη διοίκηση του κ. Ζούλα, που μέχρι τις εκλογές ήταν διευθυντής του κ. Μητσοτάκη), επιβεβαιώνεται και με γραπτές οδηγίες στην αίθουσα παραγωγών. Οδηγίες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις πρακτικές της ΥΕΝΕΔ:

  • Μην τυχόν παίξετε στα δελτία ειδήσεων φωτογραφίες ή βίντεο από το κορονογλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία.
  • Μην παίζετε φωτογραφίες και βίντεο του κ. Λιγνάδη μαζί με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος τον επέλεξε για το Εθνικό Θέατρο.

Μιας και η ΕΡΤ υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό, περιμένουμε απαντήσεις από τον κ. Μητσοτάκη: Ποιος έδωσε αυτές τις εντολές;».

Καφαράκης: Η ΕΡΤ από τα ελάχιστα κανάλια που πρόβαλλαν το βίντεο

Για λογαριασμό της ΕΡΤ απάντησε με επίσημη δήλωση ο διευθυντής ενημέρωσης Φώτης Καφαράκης.

Αναλυτικά, τόνισε: «Ως γενικός διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ οφείλω μια απάντηση στους υπαινιγμούς που διακινούνται στο διαδίκτυο με ένα ανυπόγραφο χαρτί για δήθεν «απαγόρευση» της μετάδοσης φωτογραφιών από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία.

Ιδού, λοιπόν, η επίμαχη φωτογραφία που τάχα κόπηκε από την ΕΡΤ, όπως μεταδόθηκε χθες στο μεσημβρινό δελτίο στις 12:00, στις 15:00 -στο οποίο προβλήθηκε και το βίντεο-, αλλά και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21:00.

Σημειώνω παρεμπιπτόντως ότι η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα κανάλια που πρόλαβαν και μετέδωσαν την είδηση, ήδη από το Σάββατο το βράδυ στις 9».

Πηγή: news247.gr