Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Τριανταφύλλου. Το «αντίο» του Νίκου Χατζηνικολάου

Πέθανε σε ηλικία 60 ετών ο διευθυντής έκδοσης της εφημερίδας Realnews, Βασίλης Τριανταφύλλου. Μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής του τον αποχαιρέτησε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Τριανταφύλλου. Το «αντίο» του Νίκου Χατζηνικολάου

Πέθανε το βράδυ της Δευτέρας 25 Ιανουαρίου 2020 -μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο- ο δημοσιογράφος και διευθυντής έκδοσης της εφημερίδας Realnews, Βασίλης Τριανταφυλλου.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ιδιαίτερη θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του συναδέλφου Βασίλη Τριανταφύλλου, ο οποίος «έφυγε» χθες από τη ζωή, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 60 ετών.

Ο Βασίλης Τριανταφύλλου γεννήθηκε στη Ναύπακτο το 1961. Μετά τις γυμνασιακές του σπουδές, φοίτησε σε ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας.

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του πορεία το 1987 στην ημερήσια εφημερίδα «24 ΩΡΕΣ» και έως το 1994 συνέχισε στην «ΕΞΟΡΜΗΣΗ» και στον «ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ» στο επαρχιακό ρεπορτάζ και στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ», ως ελεύθερος ρεπόρτερ. Παράλληλα, εργάστηκε στους Ρ/Σ «ΚΥΚΛΟΣ» και «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ» ως υπεύθυνος δημοσιογραφικών ζωνών και ως υπεύθυνος δημοσιογραφικού τμήματος στον Τ/Σ «SEVEN X». Εργάστηκε, επίσης, σε τηλεοπτικά περιοδικά, όπως και σε περιοδικά ποικίλης ύλης, ενώ, από το 1994 κι έπειτα, βρίσκεται στην εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», ως συντάκτης ύλης. Τέλος, υπήρξε μέλος της ιδρυτικής ομάδας της εφημερίδας «REAL NEWS», από την πρώτη ημέρα της έκδοσής της, και διετέλεσε διευθυντής εκδόσεως έως το τέλος του βίου του.

Ο Βασίλης Τριανταφύλλου εργάστηκε για 35 χρόνια με ήθος και ευσυνειδησία, συνδυάζοντας την επαγγελματική υπευθυνότητα με τη συναδελφικότητα. Άνθρωπος σεμνός και ευγενικός, εργάστηκε σκληρά και αποδοτικά, κερδίζοντας την αποδοχή των συναδέλφων με την επαγγελματική του επάρκεια και τον ευγενικό του χαρακτήρα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται θερμά την οικογένεια και τους φίλους του αγαπητού συναδέλφου.

Η εξόδιος ακολουθία για τον Βασίλη Τριανταφύλλου θα ψαλεί αύριο Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 στις 3.00 μ.μ., στον Ι.Ν. της Αναλήψεως στα Βριλήσσια».

Το «αντίο» του Νίκου Χατζηνικολάου

Από την ραδιοφωνική εκπομπή του στον REAL FM, αποχαιρέτησε τον Βασίλη Τριανταφύλλου, ο εκδότης της Realnews, Νίκος Χατζηνικολάου. Στο «αντίο» του, είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα είναι μια δύσκολη, μια στενόχωρη ημέρα για εμάς εδώ στον Real. Θα σας ζητήσω συγγνώμη αλλά στο ξεκίνημα της εκπομπής θέλω να κάνω κάποιες προσωπικές αναφορές, σε έναν πολύ σημαντικό δημοσιογράφο, σε έναν πολύ σημαντικό άνθρωπο, σε έναν πολύ σημαντικό φίλο που έφυγε από τη ζωή. Με τον οποίον συμπορευτήκαμε τα τελευταία 12-13 χρόνια, δουλεύοντας σκληρά για να μπορέσει αυτή η εφημερίδα, η Realnews να φτάνει σε εσάς άρτια, άψογη, χωρίς λάθη, χωρίς προβλήματα και όσο το δυνατόν πιο πλήρης δημοσιογραφικά" ανέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

"Μιλώ για τον διευθυντή έκδοσης της Realnews, τον Βασίλη Τριανταφύλλου, έναν εξαιρετικό δημοσιογράφο, έναν κύριο με το "Κ" κεφαλαίο, έναν φοβερό άνθρωπο, που "έφυγε" χθες πολύ νέος, δεν πρόλαβε ούτε τα 60 καλά, καλά να πατήσει και δυστυχώς "έφυγε" μετά από ταλαιπωρία τους τελευταίους μήνες, μετά από μια περίοδο σκληρής μάχης κόντρα στη σκληρή αυτή ασθένεια που παίρνει τόσους συνανθρώπους μας κάθε χρόνο" πρόσθεσε.

"Τον αποχαιρετούμε όλοι εδώ στο Real Group με πολύ μεγάλη συγκίνηση, αλλά και με πολύ μεγάλη αγάπη στην καρδιά μας για αυτόν. Όχι μόνο για τα όσα, πολλά και σημαντικά, προσέφερε επαγγελματικά στην Realnews σαν διευθυντής έκδοσης της εφημερίδας και σαν βασικός αρθρογράφος της, αλλά κυρίως γιατί με όλη του την συμπεριφορά και στάση αγαπήθηκε από όλους μας πάρα πολύ. Στη γυναίκα του και στον μονάκριβο γιο του, στέλνω όλη την αγάπη μου. Είμαστε εδώ, τους θεωρούμε μέλη της οικογένειάς μας και έτσι θα είναι πάντα" σημείωσε.

Ο Βασίλης Τριανταφυλλου, υπηρέτησε για περισσότερα από 35 χρόνια τη δημοσιογραφία με ήθος και αξιοπρέπεια. Βρισκόταν στην ηγετική ομάδα της εφημερίδας, Realnews, από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της και αγκάλιαζε με αγάπη όλους τους συναδέλφους του».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας