Πληρώνει η Google: Θα καταβάλλει δικαιώματα σε έντυπα για φωτογραφίες και βίντεο

Ο Τύπος της Γαλλίας δικαιώθηκε από τα δικαστήρια και θα εισπράττει πλέον συγγενικά δικαιώματα από τη Google για τη χρήση φωτογραφιών και βίντεο από τη διαδικτυακή πλατφόρμα.

Πληρώνει η Google: Θα καταβάλλει δικαιώματα σε έντυπα για φωτογραφίες και βίντεο

Η εταιρεία Google, θυγατρική της Alphabet, υπέγραψε συμφωνίες για την απόδοση συγγενικών δικαιωμάτων με έξι μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά της Γαλλίας, συμπεριλαμβανομένων των «Le Monde» και «Le Figaro».

Η Google είναι σε διαπραγματεύσεις και με άλλα γαλλικά έντυπα, εφημερίδες και περιοδικά πανεθνικής ή τοπικής κυκλοφορίας, με σκοπό να επιτευχθεί μια συνολική συμφωνία-πλαίσιο μέχρι τα τέλη του έτους.

Η συμφωνία αφορά την απόδοση συγγενικών δικαιωμάτων, δηλαδή την αποζημίωση των εντύπων, για το περιεχόμενό τους (κατά κύριο λόγο φωτογραφίες και βίντεο) που χρησιμοποιούνται από τις διαδικτυακές πλατφόρμες.

Αρχικά η Google είχε αρνηθεί να αποζημιώνει τα γαλλικά ΜΜΕ, όμως τον περασμένο μήνα γαλλικό δικαστήριο διέταξε την αμερικανική εταιρεία να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους εκδότες στη Γαλλία σχετικά με την πληρωμή τους για τη χρήση του περιεχομένου των εντύπων.

Σύμφωνα με το news247, η σημερινή συμφωνία αφορά τις εφημερίδες και τα περιοδικά «Le Monde», «Courrier International», «L' Obs» (πρώην «Nouvel Observateur»), «Le Figaro», «Liberation» και «L' Express».

Πηγή: Το Ποντίκι