Στην λίστα Λάνγκφορντ και Μπράουν(vid)

Ειλλημένη απόφαση η ενίσχυση του ρόστερ. Προτάθηκαν στον Ολυμπιακό οι Κέβιν Λάνγκφορντ και Μπόμπι Μπράουν

Στην λίστα Λάνγκφορντ και Μπράουν(vid)

Ύστερα από τον χαμό του Κυπέλλου στον τελικό με την ΑΕΚ, η υπομονή και η ανοχή για την αγωνιστική κατάσταση ορισμένων ξένων παικτών στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ έφτασε στα όρια της. Ο Μπράιαν Ρόμπερτς, με εξαίρεση ορισμένα εξαιρετικά ματς που έκανε στην EuroLeague (με Φενέρμπαχτσε και Αρμάνι Μιλάνο), έχει αναιμική παρουσία και σε καμία περίπτωση δεν έχει αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις στον ρόλο του πλέι-μέικερ. Η μέχρι τώρα παρουσία του είναι απογοητευτική. Ο Χόλις Τόμπσον, ύστερα από το καλό του ξεκίνημα στην αρχή της σεζόν, έχει υποστεί αγωνιστική καθίζηση. Παρουσιάζει μεγάλη έλλειψη συγκέντρωσης, μη καταφέρνοντας να προσαρμοστεί και στα πιο απλά συστήματα της ομάδας, δείχνοντας αδιαφορία.

Στον Ολυμπιακό, λοιπόν, είναι ειλημμένη απόφαση η ενίσχυση του ρόστερ με έναν καλό γκαρντ, ο οποίος θα έχει αθλητικότητα και έφεση σε σκορ και δημιουργία. Προφανώς και στα μέσα Φλεβάρη οι καλές λύσεις είναι περιορισμένες, αλλά στον Πειραιά θα προσπαθήσουν να ενισχύσουν το ρόστερ τους ψάχνοντας την καλύτερη δυνατή λύση. Η έλευση παίκτη, όμως, δεν σημαίνει ταυτόχρονα και αποχώρηση! Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η φιλοσοφία αναφέρει ενίσχυση και παραμονή όλων των παικτών, καθώς η σεζόν είναι μεγάλη. Απλά, θα «κοπούν» κάποιοι ξένοι από το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς στην Ευρώπη έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται όλοι.

Ο «σεσημασμένος» σκόρερ Λάνγκφορντ

Ήδη στον Ολυμπιακό έχουν προταθεί αρκετές λύσεις παικτών και αυτή που ξεχωρίζει, κυρίως από πλευράς ονόματος, δυνατοτήτων και εμπειρίας, είναι η περίπτωση του Κιθ Λάνγκφορντ. Ο 35χρονος Αμερικανός γκαρντ, αγωνιζόταν μέχρι πρόσφατα με τους Λέοπαρντς στο πρωτάθλημα της Κίνας. Τον περασμένο Γενάρη αποδεσμεύτηκε και από τότε ψάχνει ομάδα. Πρόκειται για έναν... σεσημασμένο σκόρερ με τεράστια έφεση στο σκορ και στο να βάζει την μπάλα στο καλάθι. Έχει ηγετικά στοιχεία και είναι ένας παίκτης που αρέσκεται να παίρνει κρίσιμες αποφάσεις, ειδικά όταν η μπάλα... καίει. Διαθέτει μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία και σε επίπεδο EuroLeague, έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν σε Χίμκι (2009-2011), Μακάμπι (2011-2012), Αρμάνι Μιλάνο (2012-2014) και Ούνικς Καζάν (2014-2017). Έχει αναδειχθεί δύο φορές πρώτος σκόρερ στην EuroLeague το 2014 και το 2017, ενώ το 2014 είχε επιλεγεί στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης ως παίκτης της Αρμάνι. Παίκτης υψηλού επιπέδου, δεν φημίζεται για την ομαδικότητα του, αρέσκεται να παίρνει πάνω του πολλές κατοχές, αλλά αναμφισβήτητα είναι μία εξαιρετική περίπτωση (και ακριβή παράλληλα) για την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Παίζει περισσότερο στο «2» και λιγότερο στον «1».

Στα υπόψιν και ο Μπράουν

Ο Ολυμπιακός είχε εξετάσει την περίπτωση του Μπόμπι Μπράουν και στο παρελθόν. Ο 34χρονος πλέον γκαρντ, έχει αγωνιστεί στον Άρη την σεζόν 2010-2011, ενώ είχε πραγματοποιήσει καταπληκτικές εμφανίσεις στην EuroLeague με την Σιένα την σεζόν 2012-2013, κατακτώντας το βραβείο του πρώτου σκόρερ στην διοργάνωση εκείνη την χρονιά. Μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στο ΝΒΑ με τους Χιούστον Ρόκετς, έχοντας μικρή συμμετοχή. Είναι περισσότερο «άσος» παρά «2άρι» και είναι ένας από τους παίκτες που έχουν προταθεί στους «ερυθρόλευκους».