Χάουαρντ: «Δεν είμαστε πια σκλάβοι, ριζοσπαστικός αλλά 100% σωστός ο Ίρβινγκ»

Ο Ντουάιτ Χάουαρντ με επίσημη τοποθέτηση ξεκαθάρισε τη θέση του αναφορικά με το θέμα της αποχής των παικτών από την επανέναρξη του NBA στο Ορλάντο.

Χάουαρντ: «Δεν είμαστε πια σκλάβοι, ριζοσπαστικός αλλά 100% σωστός ο Ίρβινγκ»

Λίγες μέρες μετά τη δριμεία κριτική που δέχθηκε από τον Εντ Ντέιβις, ο Ντουάιτ Χάουαρντ επιχείρησε να αποσαφηνίσει τη θέση του σχετικά με την επανέναρξη του NBA στο Ορλάντο και το ζήτημα της ενδεχόμενης αποχής παικτών λόγω κορονοϊού ή λόγω πολιτικής επιλογής.

Αναλυτικά το κείμενο του Χάουαρντ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Κόντρα σε μια "διάσημη" άποψη, δεν προσπαθούμε να σταματήσουμε την επανεκκίνηση της σεζόν στο Ορλάντο. Θα ήταν χαζό να πιστέψουμε ότι θα μπορούσαμε να σταματήσουμε μια δύναμη τόσο μεγάλη όσο το ΝΒΑ, ούτε επίσης θα θέλαμε κάτι τέτοιο, δεδομένων των σπουδαίων ευκαιριών που αυτό μας έδωσε. Βασική μας επιδίωξη είναι να κινητοποιήσουμε τον κόσμο και να φέρουμε τη διαφάνεια σε πράγματα που μας απασχολούν συνολικώς. Πολλοί παίκτες φοβούνται να εκφράσουν τις ανησυχίες τους και συνεχίζουν να ακολουθούν αυτά που θεωρούν ότι είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν.

Κάποιοι εξ αυτών των παικτών μπορεί να έχουν ηγέτες που θα μπορούσαν να μιλήσουν για εκείνους, αλλά δυστυχώς, όπως δείχνει η ιστορία, οι ηγέτες κάποιες φορές κοιτάζουν το προσωπικό κομμάτι και ξεχνούν τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. Κάποιοι ηγέτες χρησιμοποιούν ακόμη τον φόβο και τον εκφοβισμό για να σιγουρευτούν πως εξυπηρετείται η προσωπική τους ατζέντα, την ώρα που ξεχνούν τα συναισθήματα των άλλων.

[...] Όσο ριζοσπαστικός κι αν ακούγεται ο Κάιρι (Ίρβινγκ), είναι 100% σωστός. Δεν είμαστε πλέον σκλάβοι, οπότε κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα στην ειλικρίνεια με σκοπό να πάρει την ορθή απόφαση. Κι όπως είπε ο Έιβερι (Μπράντλεϊ), στις αποφάσεις που παίρνουμε πρέπει να είμαστε σίγουροι πως σκεφτόμαστε συνολικά τους πάντες και δεν λειτουργούμε με βάση τα προσωπικά συμφέροντα.

Αν είμαι από αυτούς που θα επιλέξουν να καθίσουν (και να μην παίξουν), αυτό δεν έχει να κάνει με το δικαίωμα κάποιου άλλου παίκτη. Κανείς εξ ημών δεν είπε σε κάποιον άλλο να μην πάει στο Ορλάντο, κάτι το οποίο τονίσαμε χαρακτηριστικά στις συζητήσεις που έχουμε ήδη κάνει. Μιλήσαμε μόνο για προσωπική στάση, για προσωπική άποψη που ως άτομα μπορούμε να εκφέρουμε. Σταθήκαμε στην ανάγκη για συλλογική κοινή στάση, για ενότητα μεταξύ μας, ακόμη κι αν έχουμε διαφορετική άποψη.

[...] Το παιχνίδι θα συνεχιστεί με ή χωρίς αυτούς που θα αποφασίσουν να μην παίξουν, γιατί, όπως έχουμε μάθει, είμαστε όλοι σε θέση να αντικατασταθούμε. Στηρίζουμε όμως επίσης τα αδέλφια μας, είτε αποφασίσουμε να βρεθούμε στο Ορλάντο είτε όχι. Θέλουμε να σας δούμε όλους να κερδίζετε. Θέλουμε να σας δούμε να κερδίζετε στη ζωή.

Στηρίζουμε το ΝΒΑ, αλλά για να το κάνουμε αυτό με τον σωστό τρόπο, πρέπει να στηρίξουμε τον καθέναν από εμάς που εκπροσωπεί αυτό το όνομα».