Εντ Ντέιβις: «Εύκολο να λέει ο Χάουαρντ να μην παίξουμε, όταν ζει σε σπίτι 20 εκατ.»

Ο Εντ Ντέιβις άσκησε δριμεία κριτική στους Κάιρι Ίρβινγκ και Ντουάιτ Χάουαρντ αναφορικά με την επιθυμία τους να μην συνεχιστεί η σεζόν του NBA στο Ορλάντο

Εντ Ντέιβις: «Εύκολο να λέει ο Χάουαρντ να μην παίξουμε, όταν ζει σε σπίτι 20 εκατ.»

Οι παίκτες του NBA είναι αυτή τη στιγμή χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα και το μεταξύ τους χάσμα όλο και μεγαλώνει. Από τη μία, ο Κάιρι Ίρβινγκ έχει δημιουργήσει μία ομάδα αθλητών και αθλητριών με στόχο να αποτρέψει την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Από την άλλη, βέβαια υπάρχουν και αρκετές φωνές που αντιτάσσονται στην πρόταση του άσου των Νετς, ο οποίος έχει βρει υποστήριξη και από τους Ντουάιτ Χάουαρντ και Έιβερι Μπράντλεϊ, μεταξύ άλλων, όπως ο Εντ Ντέιβις.

Ο σέντερ των Τζαζ παραχώρησε συνέντευξη στο hoopstyle.com και όταν κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα, είχε ενδιαφέρονται πράγματα να πει. Αρχικά, τόνισε ότι ο ίδιος είναι υπέρ της επανέναρξης, όχι τόσο για τον ίδιο όσο για να προστατευθούν οι μελλοντικές γενιές παικτών που θα μπουν στο NBA.

«Ξέρω ότι πολλοί παίκτες βρίσκονται σε δίλημμα. Πρέπει όμως να δουν τη μεγάλη εικόνα. Αν δεν παίξουμε, ειλικρινά πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα να μην παίξουμε την επόμενη σεζόν», τόνισε αρχικά, αναφερόμενος στον κίνδυνο να υπάρξει lockout αν ακυρωθεί η χρονιά.

«Έχω να παίξω μπάσκετ δύο μήνες, οπότε σίγουρα δεν θέλω να παίξω αμέσως. Αισθάνομαι ότι πρέπει να σώσουμε την λίγκα. Πρέπει να σκεφτούμε τους ανθρώπους που έρχονται μετά από εμάς. Αυτό το λέω εγώ, που βρίσκομαι 10 χρόνια στο ΝΒΑ. Βρίσκομαι στο τέλος της καριέρας μου και έχω βγάλει αρκετά λεφτά, οπότε το θέμα δεν είναι τα λεφτά. Αφορά τους νεαρούς παίκτες, έναν παίκτη σαν τον Ντόνοβαν Μίτσελ ας πούμε, ο οποίος ετοιμάζεται να υπογράψει συμβόλαιο 160 εκατ. δολαρίων και ίσως πάρει τελικά 90 εκατ. δολάρια αν πέσει το σάλαρι καπ».

Εν συνεχεία, ο Ντέιβις σχολίασε ότι οι παίκτες μπορούν να μιλήσουν για κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα αν βρεθούν στον ίδιο χώρο: «Είναι η μόνη φορά που θα χρειαστεί να το κάνουμε αυτό. Θα βρεθούμε 22 ομάδες στο ίδιο μέρος για εφτά εβδομάδες και θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για αυτά τα θέματα. Πιστεύω ότι μπορούμε να βοηθήσουμε. Εγώ θέλω να πολεμήσω την αστυνομική βία. Αυτός είναι ο σκοπός μου και εκεί θέλω να εστιάσω».

Κλείνοντας, ο σέντερ της Γιούτα προέβη σε ένα καυστικό σχόλιο για τους Ίρβινγκ και Χάουαρντ: «Είναι εύκολο για έναν παίκτη σαν τον Ίρβινγκ να λέει ότι θα θυσιάσει πράγματα. Θα θυσιάσει όμως αλήθεια τα πάντα; Είναι εύκολο για τον Χάουαρντ να λέει ότι δεν χρειάζεται να παίξουμε όταν ζει σε ένα σπίτι στην Ατλάντα που αξίζει 20 εκατ. δολάρια.

Υπάρχουν όμως και άλλοι παίκτες στο ρόστερ, που θέλουν τα λεφτά τους για να προσφέρουν στους ανθρώπους που φροντίζουν. Είναι εύκολο για τους σούπερ σταρ της λίγκας να λένε αυτό που νιώθουν. Αλλά σημαίνει πολλά περισσότερα όταν αυτά τα λένε οι ρολίστες».