Ρίβερς: «Το 99% των ΝΒΑερς δεν παίρνει τον μισθό του Ίρβινγκ, δεν είναι λύση η αποχή»

Ο Όστιν Ρίβερς τοποθετήθηκε για την τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε ο Κάιρι Ίρβινγκ, προτείνοντας αποχή από την επανέναρξη του NBA, τονίζοντας ότι δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα.

Ρίβερς: «Το 99% των ΝΒΑερς δεν παίρνει τον μισθό του Ίρβινγκ, δεν είναι λύση η αποχή»

Ο Κάιρι Ίρβινγκ οργάνωσε τηλεδιάσκεψη προτείνοντας στους παίκτες του NBA να μην συμμετάσχουν στην επανέναρξη του Ορλάντο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς.

Η πρόταση αυτή, ωστόσο, δεν βρίσκει σύμφωνο τον Όστιν Ρίβερς, ο οποίος τόνισε ότι η αποχή δεν είναι λύση. Ο άσος των Ρόκετς αναφέρθηκε τόσο στο κοινωνικό όσο και στο οικονομικό σκέλος του θέματος, τονίζοντας ότι 99% των παικτών δεν έχει βγάλει τα λεφτά του Ίρβινγκ.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

«Προσπαθώ να βρω την συσχέτιση. Με το να επιστρέψουμε, θα βάλουμε λεφτά στις τσέπες μας. Με αυτά τα λεφτά θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερους ανθρώπους και θα συνεχίζαμε να δίνουμε περισσότερο χρόνο και ενέργεια προς το κίνημα "Black Lives matter", με το οποίο συμφωνώ 100%. Επειδή χρειάζεται αλλαγή και η αδικία συνεχίζεται για πολύ καιρό.

Αλλά επίσης... για να μην αναφέρω ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες που γνωρίζω ότι χρειάζονται τα λεφτά... Το 99% των ΝΒΑερς δεν έχει βγάλει τα λεφτά που έχει βγάλει ένας παίκτης όπως ο Καϊρί. Για να μην αναφέρω ότι το ΝΒΑ ως επί το πλείστον αποτελείται από αφροαμερικανούς... όπως και μεγάλο μέρος του κοινού του. Είναι σημαντικό να δώσουμε διασκέδαση και ελπίδα στα παιδιά. Επίσης, το να κρατήσουμε ΚΑΠΟΙΑ παιδιά στο σπίτι τους να βλέπουν μπάσκετ στην τηλεόραση αντί να βγουν έξω και να έχουν μπλεξίματα (εξαιτίας του άδικου και άνισου περιβάλλοντος στο οποίο έχουν τοποθετηθεί τα αφροαμερικανικά παιδιά) είναι εξίσου σημαντικό. ΔΕΝ λέω ότι το μπάσκετ είναι θεραπεία, αλλά ότι μπορεί να προσφέρει μία διέξοδο.

Σε ένα άλλο θέμα... δεν χρειάζεται καν να αναφέρω τις επιπτώσεις που θα υπάρ4ξουν αν δεν παίξουμε όταν υπάρχουν τα λεφτά από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, την συλλογική σύμβαση κτλ... που θα πάνε το ΝΒΑ πίσω. Πιθανότατα αυτό να οδηγήσει και στην ακύρωση της επόμενης χρονιάς. Λατρεύω το πάθος του Καϊρί στο να βοηθήσει αυτή την κίνηση. Είναι αξιοθαύμαστο και εμπνευσμένο. Είμαι μαζί του... αλλά με τον σωστό τρόπο και όχι με κόστος το ΝΒΑ και την καριέρα των παικτών. Μπορούμε να κάνουμε και τα δύο. Μπορούμε να παίξουμε και να βοηθήσουμε να αλλάξει ο τρόπος που ζουν οι αφροαμερικανοί. Νομίζω ότι πρέπει! Αλλά η ακύρωση της σεζόν ή η αποχή από τα παρκέ δεν θα το κάνει αυτό κατά την γνώμη μου. Οι παίκτες πρέπει να παίξουν και να βοηθήσουν να γίνει η αλλαγή!!!».