Ράτζα για Ντράζεν: «Μία μέρα πριν είχαμε τσακωθεί για ανόητο λόγο»

Ο Ντίνο Ράτζα μίλησε για πρώτη φορά, για τις τελευταίες στιγμές που είχε με τον Ντράζεν Πέτροβιτς.

Ράτζα για Ντράζεν: «Μία μέρα πριν είχαμε τσακωθεί για ανόητο λόγο»

Ο Ντίνο Ράτζα δεν θα μπορούσε να ξεχάσει την «μαύρη επέτειο» του Ντράζεν Πέτροβιτς και προέβη σε μία αποκάλυψη. Ο Κροάτης πρώην ΝΒΑερ και σέντερ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, ανέφερε ότι μία μέρα πριν το μοιραίο ταξίδι με το αυτοκίνητο, αυτός και ο Ντράζεν είχαν τσακωθεί για γελοίο λόγο και ο ένας είχε αποκαλέσει τον άλλον ανόητο, με… διερμηνέα τον Στόγιαν Βράνκοβιτς.

«Λίγοι άνθρωποι το ξέρουν. Το τελευταίο ματς του Ντράζεν ήταν κόντρα στην Σλοβενία στην Πολωνία. Το παιχνίδι ήταν αδιάφορο, αφού είχαμε προκριθεί στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Δεν ήταν σημαντικό παιχνίδι και δεν έπρεπε κανείς μας να παίξει, αλλά αυτό δεν ήταν επιλογή για αυτόν. Και φυσικά στο τέλος χάσαμε και τσακωθήκαμε για κάποιον ανόητο λόγο. Ποιος δεν πάσαρε σε ποιον, ποιος δεν έκανε μπλοκ-άουτ. Την επόμενη μέρα ακολούθησε αυτό το καταραμένο ταξίδι. Το ίδιο πρωί, εγώ, αυτός και ο Στόικο (σ.σ Βράνκοβιτς) καθόμασταν σε μία καφετέρια. Είπε στον Στόικο να μου πει ότι είμαι ανόητος και είπα στον Στόικο να του πει το ίδιο πράγμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ράτζα.

Στη συνέχεια υποστήριξε: «Είναι δύσκολο να γράψεις κάτι για τον Ντράζεν που δεν έχει γραφτεί ήδη, αλλά αφού παρακολούθησα το "The Last Dance" έχω να κάνω μία σύγκριση. Δεν θα μιλήσω για το ταλέντο τους, δεν έχει σημασία. Θα μιλήσω για τον τρόπο σκέψης τους. Αυτό που είχε ο Τζόρνταν το είχε και ο Ντράζεν: Νοοτροπία. Ήταν γεννημένος νικητής. Μπορεί να έχανε κάποιους αγώνες ή πρωταθλήματα, αλλά δεν υποτασσόταν ποτέ.

Δεν έχει σημασία τι παίζεις, ή αν είναι σημαντικό, πάντα πρέπει να δίνεις το 100%. Αυτός είναι ο λόγος που ο Ντράζεν ήταν σπουδαίος ηγέτης».