Δεύτερος όλων των εποχών ο Thompson!

Με τους 13 πόντους που πέτυχε στη νίκη επί του Houston, ο γκαρντ των Warriors πέρασε τον Rick Barry στην all-time λίστα των σκόρερ του Golden State στα πλέι οφ.

Δεύτερος όλων των εποχών ο Thompson!

Οι Warriors έβγαλαν άμεση αντίδραση στο Game 3 (το πρώτο τους εντός έδρας παιχνίδι στους τελικούς της Δύσης) απέναντι στους Rockets, τους οποίους συνέτριψαν με 41 πόντους διαφορά (!) και πήραν εκ νέου το προβάδισμα με 2-1 νίκες στη σειρά. Στην επικράτηση αυτή ο Klay Thompson ήταν σχετικά αθόρυβος σε σχέση με άλλες εμφανίσεις του, ωστόσο οι 13 πόντοι που πέτυχε -και συγκεκριμένα το δεύτερο καλάθι του στον αγώνα- ήταν αρκετοί προκειμένου να σπάσει ένα σημαντικό ρεκόρ.

Ποιο είναι αυτό; Το γεγονός ότι ξεπέρασε τον Rick Barry στην all-time λίστα των σκόρερ του Golden State στην postseason και πλέον βρίσκεται στη 2η θέση, πίσω μόνο από -ποιόν άλλο- τον Steph Curry! Πλέον ο άσος των Warriors μετράει 1.786π., δέκα περισσότερους από τον σπουδαίο σκόρερ των 70s. Παράλληλα, ρεκόρ έκανε και ο έτερος "splash brother", καθώς ο Curry έφτασε τα 712 εύστοχα σουτ σε αγώνες πλέι οφ έναντι 699 του Barry.