Ρίβερς για τη δολοφονία Φλόιντ: «Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε»

Το δικό του μήνυμα για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη έστειλε ο προπονητής των Λος Άντζελες Κλίπερς, Ντοκ Ρίβερς.

 
Ρίβερς για τη δολοφονία Φλόιντ: «Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε»

Η δολοφονία του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ και η κατάσταση είναι έκρυθμη.

Ακολουθώντας το παράδειγμα του Ντουέιν Κέισι, ο προπονητής των Λος Άντζελες Κλίπερς, Ντοκ Ρίβερς, έστειλε μέσω twitter το δικό του μήνυμα για τα όσα συμβαίνουν. Αναλυτικά έγραψε: "Ο πατέρας μου υπηρέτησε για 30 χρόνια στην αστυνομία του Σικάγο και αν ήταν μαζί μας αυτή τη στιγμή θα ένιωθε πληγωμένος και προσβεβλημένος από τις πράξεις ρατσισμού που συνεχίζουν να μαστίζουν τη χώρα μας.

Τα όσα συμβαίνουν ως αντίδραση σε όλη τη χώρα για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ είναι το αποτέλεσμα δεκαετιών.

Πολύ συχνά οι άνθρωποι βιάζονται να κρίνουν την αντίδραση και όχι για την πράξη που τις προκάλεσε. Έχουμε αφήσει πολλές τραγωδίες να περάσουν. Δεν είναι θέμα των Αφροαμερικανών. Είναι θέμα όλων των ανθρώπων.

Η κοινωνία μας θα πρέπει να νιώθει πιο άνετα με τέτοιου είδους συζητήσεις και να πράττει τα σωστά. Η σιωπή και η αδράνεια δεν είναι αποδεκτές πλέον. Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε.

Ο Νοέμβριος είναι η εποχή που θα ψηφίσουμε. Ο λόγος και η ψήφος μετράνε περισσότερο από ποτέ.

Έφτασε η στιγμή να αντιμετωπίσουμε τα πραγματικά προβλήματα και να είμαστε μέρος της λύσης".

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας