Ο ιδιοκτήτης των Μπουλς για την διάλυση της ομάδας του 1998: «Δεν θα άντεχε για νέα σεζόν»

O ιδιοκτήτης των Μπουλς, Τζέρι Ράινσντορφ, μίλησε για τις εντυπώσεις του από το «Last Dance», αλλά και για τη διάλυση εκείνης της ομάδας το 1998.

Ο ιδιοκτήτης των Μπουλς για την διάλυση της ομάδας του 1998: «Δεν θα άντεχε για νέα σεζόν»

To περίφημο ντοκιμαντέρ “The Last Dance”, το οποίο ήταν αφιερωμένο στους σπουδαίους Μπουλς της δεκαετίας του '90 και φυσικά στον Μάικλ Τζόρνταν, ολοκληρώθηκε. Παράλληλα, περιελάμβανε και μία δήλωση του κυρίου με το «23» πως θα έμενε στο Σικάγο για να κατακτήσει και έβδομο πρωτάθλημα. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Τζέρι Ράινσντορφ, φρόντισε να απαντήσει, φιλοξενούμενος στο NBC Sports Chicago: “Ο Μάικλ γνώριζε πόλυ καλά τι γινόταν τότε. Είχαμε κάποιες προσωπικές ιδιωτικές συζητήσεις τότε με τον Μάικλ, για τις οποίες δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Δεν τίθεται όμως θέμα πως στο δικό του μυαλό, εκείνη την εποχή, δεν θα ήμασταν σε θέση να ξαναφτιάξουμε μια ομάδα που θα μπορούσε να πάρει τον τίτλο την επόμενη χρονιά.

Ζήτησα από τον Φιλ Τζάκσον να επιστρέψει και να μείνει για τουλάχιστον ακόμη μία σεζόν. Εκείνος είπε “όχι”. Ο Μάικλ είχε τονίσει πως δεν θα παίξει για άλλο προπονητή. Συναντήθηκα με τον Μάικλ στις 3 Ιουλίου 1998 και του είπα ‘είμαστε σε lock out, ποιος ξέρει πότε θα ξαναπαίξουμε; Γιατί δεν κάνεις λίγη υπομονή μέχρι να τελειώσει το lock out και ίσως μπορώ να ξαναμιλήσω με τον Φιλ για να επιστρέψει’. Κι εκείνος συμφώνησε” ανέφερε ο τότε πρόεδρος των Μπουλς, συνεχίζοντας την αφήγηση του:

“Όταν τελείωσε το lockout, ακόμη δεν μπορούσα να πείσω τον Φιλ να γυρίσει στην ομάδα. Το κακό ήταν πως ο Μάικλ τότε είχε κόψει το δάχτυλό του σε κόπτη πούρων. Δεν θα μπορούσε να παίξει. Οπότε τι νόημα έχει να μιλάμε για επιστροφή όλων στην ομάδα, όταν ο Μάικλ δεν μπορούσε να παίξει; Ας μιλήσουμε υποθετικά. Το Χιούστον έδινε ένα τεράστιο πολυετές συμβόλαιο στον Σκότι Πίπεν.

Πιστεύετε ότι θα αρνούνταν μια τέτοια πρόταση για να παίξει ένα χρόνο; Εγώ δεν το πιστεύω. Ο Ντένις Ρόντμαν είχε ξεπεράσει τα καλά του χρόνια. Όπως αποδείχθηκε, μετά από εκείνη τη σεζόν έπαιξε μόλις 35 αγώνες. Ο Λουκ Λόνγκλεϊ είχε πρόβλημα με τα πόδια του. Αν φέρναμε όλη την ομάδα πίσω, δεν θα άντεχαν, ήταν “πεθαμένοι”. Ο Μάικλ Τζόρνταν είχε κουβαλήσει την ομάδα. Αυτό που είπε ο Τζέρι (Κράουζ) στον Φιλ για το ‘ακόμη κι αν κάνεις 82-0 φέτος, θα φύγεις’ ήταν χαζό. Το είχα πει τότε στον Τζέρι ότι δεν θα έπρεπε να μιλήσει έτσι στον Φιλ και νομίζω το είχε καταλάβει κι εκείνος”.

Τέλος, όσον αφορά την διαμάχη για το θέμα του GOAT: “Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί το ‘The Last Dance’ έδειξε στον κόσμο που δεν τον πρόλαβε, πόσο σπουδαίος ήταν ο Μάικλ. Κι είμαι αλήθεια κουρασμένος από αυτούς που προσπαθούν να συγκρίνουν τον Μάικλ Τζόρνταν με τον ΛεΜπρον Τζέιμς, ενώ δεν είναι καν κοντά. Θα έπρεπε να προσπαθήσουν να συγκρίνουν τον ΛεΜπρον Τζέιμς με τον Όσκαρ Ρόμπερτσον ή τον Μάτζικ Τζόνσον. Ο Μάικλ ήταν τόσο καλύτερος απ’ όλους κι αυτό αποτυπώθηκε στο ντοκιμαντέρ. Ήταν ένα φαινόμενο. Δεν θα δούμε άλλον σαν αυτόν, πιθανότατα”.